Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
19. maj 2020 Af Sabrine Mønsted

Jeg har savnet biblioteket … meget

18. maj åbnede landets biblioteker igen til glæde for brugere og medarbejdere.

Frederiksberg Biblioteks afleveringsautomat ved Solbjerg Plads er velbesøgt.

En lang kø står foran afleveringsautomaten på Solbjerg Plads ved Frederiksberg Bibliotek, der som landets øvrige biblioteker åbnede 18. maj. Kommunerne har valgt forskelige strategier for eksempel har nogle tidsbestilling, mens andre som Frederiksberg Bibliotek holder åben af to omgangen i løbet ad dagen fra 9.30 til 12.30 og igen fra 15-18. En yngre kvinde står med sin hund og en stofpose fuld af bøger, der langt har overskrevet afleveringsdatoen – af indlysende grunde – hendes vante biblioteksfilial har været lukket siden 11. marts. Men helt ind til 7.juni, kan man kvit og frit returnere de lånte bøger.

- Jeg har savnet biblioteket… meget, siger hun. Heldigvis arbejder min mand på en avis, og de får en del bøger.

Oppe ved hovedindgangen står en ældre kvinde og tager i døren, der dog er låst, fordi der midt på dagen er en »rengøringspause« på biblioteket.

- Så bliver det ikke i dag, jeg får nye forsyninger, siger hun.

- Jeg har brugt biblioteket, siden jeg var ung, og læser rigtig mange bøger. Jeg har i stedet måtte købe to bøger.

 - Men den ene er der ikke noget ved, det er jo noget andet, når man låner dem, så gør det ikke så meget. Jeg bruger også bibliotekarerne ofte, der altid er hjælpsomme til at finde det, jeg søger for eksempel nye udgivelser eller bøger om bestemt emner.

 

Om Frederiksberg Biblioteks genåbning