Gå til sidens indhold
04. januar 2023 Af Sabrine Mønsted

Stor opbakning til UGE17 - Bibliotekernes verdensmålsuge  

Over halvdelen af de danske folkebiblioteker har tilmeldt sig UGE17. En uge, hvor de danske biblioteker sætter særligt fokus på FN’s 17 verdensmål.

UGE17 er en landsdækkende temauge omkring FN’s 17 verdensmål, der tager afsæt i en national bibliotekskampagne med fokus på folkelig forankring, borgerinddragelse og oplysning om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.  

- Idéen bag en fælles kampagneuge er, at det kan eskalere tiltaget op og få budskabet ud til flere borgere i hele Danmark. Bibliotekerne er stedet, hvor bredden af den danske befolkning kommer, og derfor kan vi agere videncenter for FN’s verdensmål og være et samlingssted for dem, som ønsker at skabe bæredygtige handlekompetencer og fællesskaber frem for blot at snakke om det, siger projektleder Pia Damsgaard fra Herning Bibliotekerne. 

UGE17-projektet står Danmarks Biblioteksforening bag, men projektgrupper er frikøbt rundt i landet for at koordinere indsatserne og udarbejde fælles markedsføringsmateriale, blandt andet en startpakke til de deltagende biblioteker med et idékatalog og materialer. Og det vil være et tilbagevendende årligt koncept i uge 17 for bibliotekerne til 2030. 

Alle folkebiblioteker kan være med, men det kræver en tilmelding til projektleder Pia Damsgaard fra Herning Bibliotekerne på mail bibpda@herning.dk 

UGE17/DB2030 samarbejder konkret med Esbjerg, Tønder, Middelfart og Nyborg Biblioteker omkring lokal samskabelse i uge 17. CONCITO er videnspartner, og indtil videre er der også aftalt samarbejde med DeltagerDanmark.  

Vi vil som biblioteker være med til at sætte dagsorden for, hvad der bliver talt om indenfor den bæredygtige udvikling
Projektleder Pia Damsgaard