Gå til sidens indhold
30. marts 2022 Af Anna Jensen

Stor forskel i hvor vi får vores nyheder fra

Især ældre, højtuddannede og personer med høje indkomster får deres nyheder gennem abonnement. Det viser en rapport fra Kulturministeriet.

Foto Unsplash

I 2020 fik 45 procent af danskere på 75 år og derover adgang til nyheder gennem et abonnement på en trykt avis eller netavis. Det er markant flere end blandt de 35-44-årige, hvor blot 12 procent får deres nyheder gennem abonnement.

Samtidig viser rapporten Kort Nyt: Nyhedsabonnementer, at danskere med højere videregående uddannelser er mere tilbøjelige til at abonnere på nyheder end danskere med kortere uddannelser.

Samme tendens gør sig gældende, når der ses på danskernes indkomstniveauer. I 2020 fik 50 procent af danskere med en familieindkomst på mindst 450.000 kroner nyheder gennem et abonnement. For personer med en familieindkomst på op til 150.000 kroner er tallet 12 procent. 

Rapporten viser desuden, at danskere i Region Hovedstaden også i højere grad får nyheder gennem et abonnement, med 26 procent, i forhold til Region Nordjylland med 18 procent.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen mener, at det er vigtigt, at vi bruger de kommende medieforhandlinger til at sikre, at vi har et relevant og troværdigt nyhedstilbud for alle danskere.

»Den nye rapport viser, at der er en stor ulighed i forhold til, hvem der får nyheder gennem et abonnement, og hvem der ikke gør,« siger hun. 

Fakta om rapporten

Rapporten Kort Nyt: Nyhedsabonnementer er en del af Kulturministeriets ”Rapportering om mediernes udvikling i Danmark”, som løbende offentliggør viden om danskernes mediebrug, mediernes indhold og mediebranchens udvikling og vilkår.

 

Læs rapporten Kort Nyt: Nyhedsabonnementer her