Gå til sidens indhold
08. september 2022 Af Sabrine Mønsted

Professionshøjskoler vælger KB’s bibliotekssystem

De fem professionshøjskoler Absalon, UCL, UCN, UC Syd og VIA har valgt også at bruge Det Kgl. Biblioteks bibliotekssystem. Så i løbet af 2023 bliver alle landets professionshøjskoler en del af det fælles system.

Beslutningen om, at alle professionshøjskoler nu skal indgå som samarbejdspartner i Det Kgl. Biblioteks bibliotekssystem, kalder vicedirektør og chef for Biblioteksservice og partnerskaber, Kira Stine Hansen, for »lidt af en milepæl for bibliotekssystem konsortiet. Fordi et samlet uddannelsesområde – professionshøjskolerne - har valgt KB’s bibliotekssystem«, det skriver hun i en nyhed til medarbejderne på Det Kgl. Bibliotek.

KP – Københavns Professionshøjskole blev en del af konsortiet i december 2021, og KB’s bibliotekssystem kommer samlet fra 2023 til at omfatte KB’s egne samlinger, 6 universiteter, alle 6 professionshøjskoler og 5 mindre institutioner.

»KB bibliotekssystem konsortium og udvidelsen med professionshøjskolerne ligger i tråd med anbefalinger fra arbejdsgruppen om den fremtidige organisering af forskningsbiblioteksområdet, som i 2018 blev nedsat af Kulturministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet«.

 

 

Læs anbefalingerne her

NB DFFU (Danske Fag- og Forsknings- og Uddannelsesbiblioteker) holder årsmøde den 5. og 6. oktober.