Gå til sidens indhold
05. maj 2022 Af Sabrine Mønsted

Ny formand for Medierådet for Børn og Unge

Advokat Miriam Michaelsen, som blandt andet har repræsenteret unge i sager om digitale krænkelser, er valgt som ny formand for Medierådet for Børn og Unge.

Med udpegningen af Advokat Miriam Michaelsen som ny formand for Medierådet for Børn og Unge sætter kulturministeren endnu mere fokus på teknologiens påvirkning af børn og unge og unges tryghed, trivsel og rettigheder på sociale medier.

Miriam Michaelsen har en baggrund som advokat, hvor hun har repræsenteret talrige unge i sager om digitale krænkelser, hvor kvinder ufrivilligt har fået delt eksempelvis nøgenbilleder af sig selv på nettet og sociale medier. Hun er også formand for foreningen Digitalt Ansvar.

»Medierådets fokus bliver fremover i endnu højere grad at udvikle og pege på løsninger for skadeligt indhold og funktioner online, der rammer børn og unge, deres trivsel og deres rettigheder,« skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse om nyudnævnelsen.

»Det er afgørende, at vores børn og unge trygt kan færdes på nettet. Regeringen har allerede taget flere initiativer på området, og netop nu sidder jeg og forhandler regeringens medieudspil, hvor vi blandt andet har fokus på tech-giganters skadelige indflydelse på børn og unge. Derfor er jeg glad for, at Miriam Michaelsen har sagt ja til at bidrage med sin ekspertise på området, så vi i endnu højere grad kan gøre det mere sikkert for børn og unge at færdes på nettet,« siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, der samtidig takker tidligere formand Stine Liv Johansen for indsatsen, der sker med en udpegning for en fireårig periode.

Stine Liv Johansen blev udpeget til formand for Medierådet i 2019 og vandt Døssingprisen i 2021 (Forbundet Kultur og Informations pris for en bemærkelsesværdig indsats inden for det kultur- eller bibliotekspolitiske område).

Læs mere på Medierådet for Børn og Unges hjemmeside

Om Medierådet for Børn og Unge

Medierådet for Børn og Unge er nedsat af Kulturministeren og består af syv medlemmer. Medierådet skal vejlede og oplyse forældre, udbydere med flere om egnetheden af film, programmer, computerspil med videre for børn og unge. Desuden oplyser og rådgiver Medierådet om børn og unges digitale dannelse, herunder om børn og unges digitale tryghed, trivsel og rettigheder. Alle medlemmer er beskikket i en periode på fire år.