Gå til sidens indhold
05. oktober 2022 Af Sabrine Mønsted

Nominér bibliotekets bedste informationssøger

Har du en kollega eller kender du én, som er særlig god til at hjælpe bibliotekets brugere med at finde det, de leder efter? Så er det nu, du skal nominere vedkommende til prisen "Årets Vera 2022".

Foto Marten Newhall/Unspalsh

Prismodtageren af Årets Vera 2022 skal være én, der løbende arbejder med at hjælpe brugere i deres informationssøgning. Én der er særlig god til at finde konkrete svar på konkrete spørgsmål, eller udfører søgninger, der resulterer i henvisninger til kilder, hvor brugeren kan fortsætte sin informationssøgning, også når det gælder mere komplekse emner. Prisen bliver uddelt på konferencen Hvor er spørgelysten blevet af? i Vejle den 7. november.

I udvælgelsen af prismodtageren sætter priskomitéen fokus på kvalitet fremfor kvantitet – korrekte, konkrete svar og/eller udvalgte, vurderede kildehenvisninger – og på formidling af relevant information afpasset efter brugerens behov (sprogligt og fagligt).

Prisen blev stiftet i 2020 på initiativ af Foreningen Biblioteksvagten i samarbejde med Forbundet Kultur og Information og Referencefaggruppen. Prisen består udover æren, af træfiguren The Owl med indgravering samt 5.000 kroner. Prisen blev første gang uddelt i 2021 på baggrund af nomineringer fra alle landets biblioteker.

Sådan gør du

Nominering af kandidater til prisen Årets Vera 2022 sker ved at udfylde og indsende denne blanket til projektleder ved Biblioteksvagten, Grete Halling, på bibgh@herning.dk.

Nomineringer skal indsendes senest den 25. oktober 2022.