Gå til sidens indhold
30. maj 2022 Af Sabrine Mønsted

Kan og bør I bruge flere digitale tiltag?

KL har udviklet fem meget konkrete værktøjer, hvor I kan teste, om det giver mening at bruge mere digitalisering i organisationen, og om den er moden til det.

forside af KL's digitaliseringspolitik. KL med store bogstaver og udkigstårnet

Mangel på arbejdskraft bliver et vilkår i de kommende år samtidig med, at ambitionen er at gøre den offentlige velfærd bedre og mere smidig. Ifølge KL er svaret på den udfordring en øget digitalisering i kommunerne, fordi de digitale løsninger kan frigive tid til andre opgaver.

KL har lanceret deres politiske strategi: »Gentænk velfærden - Kommunernes digitaliseringspolitik« med et fokus på at imødegå manglen på arbejdskraft, som de kalder en stor og svær opgave.

Og i erkendelse af, at elefanten skal spises én bid ad gangen, har de samlet fem konkrete værktøjer, der kan hjælpe hver enkelt arbejdsplads og fagområde til at starte dér, hvor det giver bedst mening.

De fem redskaber gør det muligt at identificere den digitale modenhed i jeres organisation. Og de kan hjælpe med at udpege arbejdsgange og services, der er oplagte at digitalisere, på de enkelte fagområder.

De fem værktøjer er:

  1. Kommunernes Teknologiradar 2022
  2. Test din organisation: KL's redskab til vurdering af digital modenhed
  3. Dialogpakker om faglighed og teknologi
  4. Teknologivurderinger: Teknologiers anvendelse, modenhed og relevans
  5. Servicedesignværktøjet: Identificer de rigtige problemer og svar, når i udvikler nye løsninger

Find de fem værktøjer samlet her