Gå til sidens indhold
19. december 2022 Af Sabrine Mønsted

Hasle Bibliotek reddet fra at lukke

Hasle Bibliotek stod til at lukke, ifølge sparekataloget fra Aarhus Kommune, men nu er spareforslaget justeret, og biblioteket reddet. Dog bliver åbningstiderne reduceret.

Borgere i lokalområdet arrangerede en stor demonstration foran Hasle Bibliotek, og nu har protesterne virket. Arkivfoto: Stine Schjøtler/Ritzau Scanpix

16. december blev forligspartierne i Aarhus Byråd enige om, hvordan det omfattende sparekatalog for 2023 skulle lande.

Kataloget har været i høring frem til 24. november, og der er kommet mere end 3.000 høringssvar, heraf mere end 150 om lukningen af lokalbibliotekerne Hasle og Egå. Forligspartierne har herefter drøftet, hvor spareforslagene skulle justeres på baggrund af høringssvarene og har altså besluttet, at Hasle Bibliotek bevares. 

I forligsteksten står:  

»Hasle Bibliotek bevares. I høringssvarene er der peget på betydningen af Hasle Bibliotek som vigtigt mødested i området, og ikke mindst de aktiviteter, som skabes på biblioteket. Biblioteket spiller en stor rolle i forhold til børn og unge i området, både i forhold til boglige/sproglige kompetencer og demokratisk medborgerskab. Forligsparterne anerkender også, at forudsætningen for, at biblioteket fortsat kan spille denne rolle i området, er at udgifterne til at drive Hasle Bibliotek reduceres.« 

Der er lagt op til, at den bibliotekar-bemandede åbningstid i Hasle reduceres med to dage samtidig med, at kommunens magistratsafdelinger i fællesskab løfter opgaven med at være det lokale mødested, som bydelen efterspørger, skriver Lokalavisen Aarhus.  

Den reducerede besparelse finansieres blandt andet endvidere ved en at gennemføre en rammebesparelse på integration og udsatte bydele i Borgmesterens Afdeling.  

Forligspartierne ønsker, at magistratsafdelingerne der er til stede i området, undersøger mulighederne for at understøtte tilstedeværelse i bibliotekets åbningstid.