Gå til sidens indhold
25. oktober 2022 Af Sabrine Mønsted

Dansk biblioteksindsats nomineret til Lindgren-pris 

Bibliotekernes Sprogspor er blandt de nominerede til Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2023 – børnelitteraturens svar på en Oscar.

Vinderen af Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2023 kåres i marts 2022.

Bibliotekernes Sprogspor er en national indsats for at fremme små børns glæde ved sproget og skabe grobund for en styrket læsekultur i både hjem og dagtilbud. Nomineringen er begrundet i arbejdet med at formidle litteraturen for børn og samle viden om sprog og bøger på hjemmesiden sprogsporet.dk.  

 »Det er glædeligt, at en indsats for de allermindste anerkendes med en nominering. For vi ved, at de sproglige færdigheder og gode læsevaner grundlægges tidligt«, siger programkoordinator Rikke Østergaard Hansen.  

Nomineringen kommer fra det svenske Kulturråd på baggrund af indstilling fra børne- og ungesektionen i IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions), der på deres årsmøde i marts 2022 udvalgte Bibliotekernes Sprogspor som deres kandidat til ALMA 2023.  

Pædagoger kender Sprogsporet fra de såkaldte Sprogstartskasser til landets dagtilbud, der er baseret på billedbøger, og fra det årlige event Sprogfitness, hvor børn er rundt i landets parker for at lege sproglege. På hjemmesiden er også tilbud til alle barnets voksne – både forældre og de professionelle i form af nyhedsbreve, boglister og materialer, som skal gøre det lettere at formidle litteratur til de små helt frem til skolestarten.  

ALMA-prisen har til formål at sætte fokus på børns litteratur og læsning. Vinderen kåres i marts 2023 af en jury. 

Læs mere på sprogsporet.dk og alma.se