Gå til sidens indhold
31. august 2022 Af Sabrine Mønsted

4 råd, hvis du mangler medarbejdere

Hvis man som arbejdsplads mangler medarbejdere, så er det ifølge Væksthus for Ledelse en god idé at fokusere på at fastholde sine seniorer, så de forbliver længst muligt.

»Tilbyd flextid, giv indflydelse, lad erfaringen komme til orde og udfordr seniorerne«, lyder de fire råd.

»Fordelene ved at fastholde seniorerne er adgang til en meget stor ressource, da seniorer udgør en tredjedel af arbejdsstyrken. Derudover er seniorer gode til at bevare overblikket, når ting spidser til, og de er gode til det, man kalder pragmatisk læring - at sætte nye indtryk i relation til tidligere læring«, ifølge Morten Ballisager, direktør i Konsulenthuset Ballisager med speciale i outplacement, karriererådgivning og rekruttering.

»Der er flere håndtag at skrue på, når man gerne vil fastholde seniorer. For det første kan man skrue individuelle fleksibilitetspakker sammen i forhold til arbejdstid, arbejdssted, seniordage m.m. Mange seniorer ønsker at trappe gradvist ned, og så er færre timer om ugen et godt sted at begynde«, siger han i en artikel fra Væksthus for Ledelse.  

Kulturen på arbejdspladsen skal også anerkende og respektere den erfaring, seniorerne har oparbejdet igennem et arbejdsliv. Seniorerne vil rigtig gerne have indflydelse og vil ikke parkeres som andenrangs-medarbejdere, understreger han.