Gå til sidens indhold
14. september 2021 Af Sabrine Mønsted

Søg BOGglad-puljen til flere bøger i daginstitutioner  

Der er øremærket i alt 23,9 millioner kroner til den såkaldte BOGglad-pulje for at forny bogsamlingerne i landets institutioner. Puljen kan søges af kommuner og biblioteker i samarbejde med én eller flere institutioner inden 10. november.

Foto Ballerup Bibliotek, Mikal Schlosser

Bøger for knap 24 millioner kroner skal styrke børns adgang til litteratur. Og alle kommuner og biblioteker kan nu søge penge fra puljen i samarbejde med én eller flere institutioner.

Målet er at få nye kvalitetsbogsamlinger ud i landets daginstitutioner, SFO’er og fritids- og klubtilbud for børn i alderen 0 til 12 år.

»Det er utroligt vigtigt, at vores børn møder litteraturen så tidligt som muligt og oplever gode stunder i bøgernes verden, når de er i vuggestuen, børnehaven, SFO’en eller fritids- og klubtilbud. Med BOGglad-puljen giver vi nu bibliotekerne og institutionerne mulighed for at skabe nye bogsamlinger til børnene dér, hvor de er, i et fællesskab med de andre børn og pædagogerne. Jeg er sikker på, at BOGglad-puljen kommer til at gavne læsekulturen og samværet omkring bøger i vores dag- og fritidstilbud. Vi skal vække børns appetit på litteratur og hjælpe dem ind i litteraturens forunderlige verden, og der spiller både bibliotekarer og pædagoger en vigtig rolle ved at skabe leg og glæde omkring børns møde med litteratur«, siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Som en del af BOGglad-indsatsen vil der blive udarbejdet et inspirationsmateriale til det pædagogiske personale i institutionerne om, hvordan de aktivt kan inddrage litteratur som en del af børns hverdag.

Der er desuden nedsat en følgegruppe, som skal bidrage til at kvalificere initiativet, med repræsentanter fra blandt andet det pædagogiske, biblioteksfaglige og litterære felt.

Digitalt informationsmøde om BOGglad-puljen

22. september fra kl. 10.00 til 11.00.

Tilmeld dig via dette link.

Fakta om BOGglad-puljen

Puljemidlerne stammer fra finanslovsaftalen for 2021, hvor der er afsat 25 millioner kroner til initiativet målrettet børn i alderen 0 til 12 år. Der er frist for at søge puljen den 10. november 2021.