Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
03. marts 2021 Af Anette Lerche

Ny bestyrelse i Statsgruppen

Tirsdag den 2. marts holdt Statsgruppen generalforsamling. Der var brug for nye kræfter i bestyrelsen, og blandt andet takkede formand Lis Nielsen fra en række gode år i bestyrelsen, som hun nu forlader.

Onlinemøde på computer med kaffekop og en masse deltagere
Statsgruppens generalforsamling blev afholdt online. Det betød deltagere fra statslige arbejdspladser fordelt over hele Danmark. Arkivfoto.

To år med mange aflyste arrangementer. Det var billedet, formand Lis Nielsen tegnede, da hun aflagde beretning for Statsgruppen. Aflysningerne skyldes ikke kun corona, for allerede i 2019 oplevede Statsgruppens bestyrelse, at flere arrangementer måtte aflyses på grund af for få deltagere. Derudover bød Statsgruppen i perioden 2019-2020 ind i processen omkring rapporten omkring fag- og forskningsbibliotekernes fremtid og navneprocessen i forbundet.

Tine Segel, formand i Forbundet Kultur og Information, kvitterede for Statsgruppens arbejde.

- Det har været en speciel tid, og det kan være svært at få nok tilmeldinger til arrangementer. Men det er vigtigt for forbundet at have jer. Vores arbejde står på skulderne af medlemmerne, hvor vi fra jer hører, hvad der foregår og hvilke tendenser, der er. At være i tæt kontakt med medlemmerne er noget, som jeg og hovedbestyrelsen sætter en ære i, sagde hun.

Herefter blev beretningen taget til efterretning.

Da kun en enkelt fra bestyrelsen ville genopstille til den kommende bestyrelse - nemlig næstformand Lene Jakobsen - havde bestyrelsen valgt ikke at lave et nyt arbejdsprogram for den kommende periode, forklarede Lis Nielsen.

- Vi har ikke lavet et nyt arbejdsprogram, da vi er så mange, der ikke genopstiller, så en ny bestyrelse skal have frit spillerum og en debat om, hvad der skal ske fremadrettet. Så det nuværende arbejdsprogram kan være en inspirationskilde, sagde hun.

Denne tilgang bakkede generalforsamlingen op om. Generalforsamlingen sluttede med et valg til bestyrelsen, hvor følgende blev valgt.

  • Beatrice Raarup, Danmarks Tekniske Universitet
  • Lene Jakobsen, University College Nordjylland
  • Eva Althoff Schäfer, Aalborg Universitet
  • Margit Sørensen Helbo, Det Kgl. Bibliotek, Aarhus
  • Tina Lund, Det Kgl. Bibliotek

Efterfølgende takkede Lis Nielsen af som formand for Statsgruppen, hvor hun blandt andet fremhævede det gode samarbejde i bestyrelsen, og den glæde det er at have fingeren på pulsen og få indblik i de øvrige statsansattes arbejde.