Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
20. september 2021 Af Sabrine Mønsted

Levende fortællinger på biblioteket

Flere biblioteker har valgt at give deres brugere adgang til at streame levende videofortællinger fra Fortælletid Bibliotek. For bibliotekar Louise Greiner på Albertslund Bibliotek er det at give brugerne adgang til levende fortællinger en naturlig forlængelse af at formidle fortællinger i bøger, film og spil.

En der fortæller
Skærmprint fortaelletid.dk

- Den talte historie er et godt supplement. Det er det samme som at læse højt for sine børn, her kan man så også vælge at høre fortællingen sammen. Fortællingerne kan også fange dem, der ikke selv læser, eller de kan være en hjælp til forældre, der ikke selv læser højt, siger bibliotekar på Albertslund Bibliotek Louise Greiner om grunden til, at biblioteket har valgt at tilbyde Fortælletid Bibliotek til kommunes borgere.

- Desuden er fortællerne knalddygtige. Det er et professionelt produkt med alle mulige slags fortællinger, også på engelsk, som brugerne kan vælge imellem. I starten havde vi en iPad i udlånet, hvor man kunne sætte sig og se og høre en fortælling, men i forbindelse med corona har vi åbnet op for, at brugerne kan streame fortællingerne hjemmefra, siger hun.

Lyst til bøger bagefter

Det med at se fortællingerne er vigtigt, siger grundlægger af Fortælletid Bibliotek Kasper Sørensen.

- Der er ikke blot tale om lyd, men om hele oplevelsen med en fortællers gestik og mimik. Mange af fortællingerne kan føre til en videre snak bagefter, hvis man ser dem sammen, for eksempel om verdensmålene. Der er infotekster, der henviser til genrer og forfattere, så brugerne selv kan søge videre i bøger. Eller som biblioteker i Herning gør, hvis man bruger videofortællingerne på hjemmesiden sammen med boganbefalinger, siger Kasper Sørensen