Urafstemning

Valg til Forbundet Kultur og Informations hovedbestyrelse

Gå til sidens indhold
13. oktober 2021 Af Sabrine Mønsted

Jeg brænder for at gøre en forskel for medlemmerne

Tillykke til formand for Forbundet Kultur og Information Tine Segel, der fylder 40 år den 13. oktober. Og kalder sit arbejde for verdens bedste.

»Det er verdens bedste job, for jeg brænder for at gøre en forskel for medlemmerne og for at synliggøre, hvad vi, der arbejder i feltet information, data, kultur og viden, kan. At ændre medlemmernes eget blik på sig selv, og hvad de kan, og omverdenens blik på os«, siger formand for Forbundet Kultur og Information Tine Segel i et interview i dagbladet Politiken i anledning af sin 40-års fødselsdag den 13. oktober 2021.

Tine Segel blev formand for Forbundet Kultur og Information i 2014, dengang det hed Bibliotekarforbundet. Tine Segel har stået i spidsen for den faglige rejse, der skulle sikre, at alle medlemmer kunne se sig selv i forbundet både i forhold til indhold og navn, der i 2019 blev ændret til Forbundet Kultur og Information. »For der er stor bredde i medlemmernes arbejde«, som hun siger.

»Vores medlemmer er med til at sikre digitale kompetencer til befolkningen, sikre kvalitet i uddannelse, styrke børn og unges informationskompetencer samt motivere til børn og unges læsning og formidle litteratur og kultur for alle. Bredden i medlemmernes arbejde er stor, og vores medlemmer er i virksomheder med til at gøre data og information til viden og dermed forretning«.

 

Læs artiklen Segel vil gøre op med myten om bibliotekarer som skrappe damer, der tysser på folk i dagbladet Politiken