Gå til sidens indhold
22. november 2021 Af Anette Lerche

Flertal vil redde lex.dk

Efter måneders bekymring giver flere partier nu udtryk for, at de er klar til at finde midler til lex.dk i de kommende forhandlinger om finansloven.

I kampen for at redde lex.dk blev der indrykket store avisannoncer. Nederst fremgår det, at Forbundet Kultur og Information har indgivet støtteerklæring til lex.dk.

Siden september har udgiverne af lex.dk advaret om, at portalen måtte lukke, hvis der ikke blev afsat midler på finansloven til driften. Også Forbundet Kultur og Information og en lang række andre organisationer og foreninger har offentligt udtrykt bekymring for, at lex.dk risikerede at lukke.

Nu ser det ud til, at de mange bekymringer og protester har virket. Socialdemokratiets kulturordfører Kasper Sand Kjær har blandt andet åbnet op for, at der skal findes midler i finanslovsforhandlingerne til portalen. Til Kristeligt Dagblad sagde han den 19. november:

»Vi er åbne for at drøfte med de andre partier, om vi skal finde pengene blandt de i alt 1,2 milliarder, der i finanslovsudspillet er afsat til at fordele efter fælles forhandlinger. Hvis de andre partier er med på at finde det beløb, som kræves for at holde lex.dk i gang, vil vi gøre det. Vi mener, at lex.dk er et vigtigt bidrag til borgernes oplysning«.

Tre fonde, Novo Nordisk Fonden, Trygfonden og Augustinus Fonden, har allerede givet tilsagn om at ville støtte portalen, hvis staten afsætter et beløb, der kan holde driften i gang.

Blandt Folketingets øvrige partier har Venstre, De Konservative, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Dansk Folkepartis også bekræftet, at lex.dk kan regne med deres støtte.

Om der i sidste ende afsættes 18,8 millioner eller et lidt mindre beløb afhænger af de konkrete forhandlinger, men oven på fredagens politiske udmeldinger erklærer lex.dk's bestyrelsesformand Joachim Malling over for Kristeligt Dagblad, at han anser lex.dk for reddet:

»Den konsensus, som nu er opstået på Christiansborg, har vi ventet længe på. Vi så vores avisannoncer som det sidste desperate opråb, men vi er glade for, at det nu ser ud til at være lykkedes at råbe politikerne op.«