Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
03. februar 2021 Af Anette Lerche

Bibliotekerne skal først i køen, når kulturlivet genåbnes

Bibliotekerne bør stå først i køen, når kulturlivet genåbnes, mener flere af Folketingets kulturordførere.

Hvem skal stå først i køen, når kulturlivet skal genåbnes? Det har Politiken i en artikel den 3. februar 2021 spurgt tre af Folketingets kulturordførere om. Alle tre peger på flere områder, men fælles for alle tre fremhæves bibliotekerne som kulturinstitutioner, der skal prioriteres blandt de første:

Morten Messerschmidt (DF): "Jeg kan faktisk ikke forstå, hvorfor bibliotekerne stadig er lukket. Jeg ved, at de for rigtig mange mennesker er en helt naturlig og vigtig del af hverdagen, hvor man læser dagens avis, bladrer lidt i nye bøger og orienterer sig. De bør kunne genåbne, selvfølgelig ikke uden restriktioner, men på en forsvarlig måde."

Søren Søndergaard (EL): "Det vil være godt at få åbnet vores højskoler, for der vil være mange unge mennesker, der skal samles op efter dette her. Det har høj prioritet. Det samme har bibliotekerne, som især er vigtige for vores ældre."

Birgitte Bergmann (K): "Det vil også være fint at åbne for bibliotekerne, men vi må ikke glemme, at for eksempel de zoologiske haver er helt anderledes afhængige af deres entréindtægter."