Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

2021

 • 30. juni 2021 International bibliotekskonference i Danmark 2022

  LIBER, sammenslutningen af europæiske universitetsbiblioteker, har besluttet at holde deres årlige konference i Odense til næste år.

  Læs mere
 • 16. juni 2021 Inspirationskatalog samler erfaringer og læring fra tiden med corona

  Bibliotekssektoren har lært meget af den delvise nedlukning af samfundet under corona, hvor bibliotekerne har haft en stor rolle i forhold til at skabe online fællesskaber som en parallel til det fysiske mødested.

  Læs mere
 • 06. maj 2021 ”Mette Frederiksens lejesvende”

  Bibliotekarer oplever grænseoverskridende og grov adfærd i forbindelse med genåbningens krav om at vise coronapas. Et par steder har man måttet sætte vagter ved døren.

  Læs mere
 • 05. maj 2021 Ny rapport samler forskning om læsning

  Bogpanelet har udgivet rapporten Pejlemærker i aktuel forskning om læsning, som skal bidrage til at kvalificere debatten om læsning og pege på nye områder, hvor der er behov for mere viden.

  Læs mere
 • 05. maj 2021 Biblioteksdebat til KL’s Kultur- og fritidskonference

  Der var ros til KL’s bibliotekspolitiske debatoplæg, da kultur- og bibliotekschef i Lyngby-Taarbæk Kommune Jeppe Bjørn, formand for KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg Leon Sebbelin, formand for Danmarks Biblioteksforening Steen Bording Andersen og formand for Forbundet Kultur og Information Tine Segel mødtes for at tale om bibliotekernes rolle og fremtid til KL’s Kultur og fritidskonference den 4. maj.

  Læs mere
 • 21. april 2021 Velkommen tilbage

  ”Hvor er det dog skønt at se så mange bøger igen. Det er så håbefuldt.” Glade biblioteksbrugere kunne den 21. april igen besøge deres fysiske bibliotek. Flere satte ord på deres begejstring, da Perspektiv fulgte Hillerød Bibliotekernes genåbning.

  Læs mere
 • 15. april 2021 Sådan planlægger vi genåbningen

  Onsdag den 21. april genåbner bibliotekerne. Perspektiv har talt med to bibliotekschefer om, hvordan de griber planlægningen frem til genåbningen an.

  Læs mere
 • 09. april 2021 Kulturministeren udpeger tre pejlemærker for folkebibliotekerne

  Over de kommende tre år vil kulturminister Joy Mogensen anvende i alt 75 millioner kroner til at understøtte folkebibliotekernes udvikling inden for demokrati, læring og digital dannelse.

  Læs mere