Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
28. januar 2020

Urafstemning om nyt forbundsnavn

Der var stor opbakning til hovedbestyrelsens navneforslag Forbundet Kultur og Information på generalforsamlingen i Odense den 25. januar. 94 procent af de afgivne stemmer støttede navneforslaget. 28 procent stemte efterfølgende for at sende forslaget til urafstemning. Urafstemningen om nyt navn starter den 28. januar og slutter den 5. februar klokken 12.

Bibliotekarforbundet afholdt ekstraordinær generalforsamling den 25. januar i Odense, hvor eneste punkt på dagsordenen var hovedbestyrelsens forslag til et nyt forbundsnavn Forbundet Kultur og Information.

Til afstemningerne om nyt navn og urafstemning var der 92 stemmeberettigede medlemmer til stede i salen. 90 medlemmer afgav deres stemme under afstemningen om nyt forbundsnavn, og 85 (94%) stemte »Ja« til navneforslaget Forbundet Kultur og Information. Efterfølgende sagde formand Tine Segel fra talerstolen:

- 94 procents opbakning havde jeg ikke i min vildeste fantasi drømt om. Det er ikke bare et navn, der er gået i gennem, det er opbakning til hele det arbejde, vi har lagt i det.

 

God proces

Netop den inddragende proces omkring et eventuelt navneskifte blev rost af flere generalforsamlingsdeltagerne, blandt andet sagde Andrew Cranfield, leder af Biblioteker og Kulturinstitutioner i Tønder Kommune.

- Hovedbestyrelsen skal have kæmpe ros for medlemsmøder, webinar og dækningen i Perspektiv. Jeg er gammel nok til at huske, at man prøvede en navneændring i 2008, og der var ikke lejlighed til at føre dialog dengang. Jeg er ikke begejstret for navnet. Det er for bredt og for intetsigende. Men jeg har siddet ved en gruppe studerende, og har alligevel besluttet at stemme ja, fordi det er jer, der skal tegne vores fremtid og fremtidige arbejdsmarked, men jeg tror, at det er andre ting, der skal til for at øget medlemstallet.

Alle de fremmødte studerende var varme fortalere for navneforslaget Forbundet Kultur og Information. De mener, at det vil få flere til at vælge forbundet til. Blandt andet sagde Lasse Egmose Jensen, der er studerende på SDU, at det havde taget ham lang tid at få øjnene op for, at Bibliotekarforbundet var det rette forbund for ham.

- Jeg følte ikke, at titlen bibliotekar var dækkende for det, jeg ville. Jeg vil være databasemanager, så jeg tænkte, Bibliotekarforbundet er ikke et forbund for mig. Men jeg fik øjnene op for, at BF var meget mere, fordi andre blev ved med at fortælle mig om det. Jeg tror, et nyt navn kan fjerne de vejbump for andre som mig, der ikke kunne se sig selv i navnet.

 

Urafstemning 

Der blev på generalforsamlingen stillet forslag om at sende navneforslaget til urafstemning. 26 medlemmer (28%) stemte »Ja« til, at forslaget skulle til urafstemning. Da mere end 1/5 stemte for, sendes navneforslaget til urafstemning.

Urafstemningen, hvor alle stemmeberettigede medlemmer kan stemme »Ja« eller »Nej« til navneforslaget Forbundet Kultur og Information, starter den 28. januar og afsluttes den 5. februar klokken 12.

For at forslaget om en nyt forbundsnavn kan vedtages, skal mindst 2/3 af de afgivne stemmer på en generalforsamling være ja. Dette gælder også ved urafstemningen.

Se mere om urafstemningen her.