Gå til sidens indhold
16. december 2020 Af Sabrine Mønsted

Relationer endnu vigtigere i krisetid

Hvordan bevarer man det gode arbejdsfællesskab under en krise? Og hvad kan du selv gøre for at bevare gejst for dine opgaver og kontakt til kollegerne? Find en masse konkrete råd på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Og test, om du husker det, der får dig til at trives.

Arkivfoto

Forskningen viser for eksempel, at relationer har endnu større betydning for trivsel og opgaveløsning i krisetid end i fredstid, hvor de jo også er vigtige.

Arbejdsmiljøforsker Malene Friis Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har sammen med Velliv i foråret interviewet 116 ledere og medarbejdere omkring arbejdsfælleskaber under corona – både nogle, der primært arbejdede hjemme, og andre, der primært mødte ind på arbejdspladsen.

Det er resulteret i konkrete råd, du kan plukke på NFA’a hjemmeside - uanset om du er leder eller medarbejder, og med tips til, hvordan I bevarer kollegafællesskabet.

Det er for eksempel ekstra vigtigt med et virtuelt skulderklap og anerkendelse af hinandens indsats, fordi den fysiske distance fra arbejdspladsen gør det vanskeligere at opretholde arbejdsmotivation og trivsel, lyder et råd på sitet.

Og et andet:

Prioritér og øv jer i at tale ærligt med hinanden om, hvordan I har det, så I har mulighed for at yde passende omsorg og støtte til hinanden, for eksempel ved at aflaste hinanden i forhold til arbejdsopgaver, fordi nogle kan være mere berørte af coronakrisen end andre og kan være i større risiko for at opleve mistrivsel.

 

TEST din trivsel

Test, om du passer på din egen trivsel.