Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
19. marts 2020 Af Anette Lerche

Ny hjælpepakke til virksomheder, studerende og lønmodtagere

Samtlige partier i Folketinget har indgået en aftale om en hjælpepakke og vil bruge op mod et trecifret milliardbeløb for at sikre virksomheder, studerende og lønmodtagere.

Folketingets partier er blevet enige om en ny hjælpepakke, der blandt andet giver en økonomisk håndsrækning til selvstændige, ledige og studerende, der er ramt økonomisk på grund af coronakrisen.

En ny hjælpepakke skal afbøde konsekvenserne af Coronakrisen. Det har alle partier i Folketinget indgået en aftale om. Aftalen indeholder blandt andet kompensationsordning for selvstændige, øget adgang til dagpenge og øgede lånemuligheder til studerende.

Aftalens vigtigste punkter:

  • Mulighed for lønkompensation til selvstændige, som er hårdt ramt af coronakrisen.
  • Virksomheder kan få dækket deres faste udgifter som for eksempel husleje, hvis de er omfattet af krav om at lukke på grund af corona.
  • Bedre muligheder for statsgaranterede lån for virksomheder og for eksportkreditter.
  • Statslig garanti til Rejsegarantifonden, så fonden kan hjælpe rejsebranchen med at betale for aflyste rejser.
  • Mulighed for tre måneders ekstra dagpenge til ledige. Marts, april og maj tæller ikke med i den toårige dagpengeperiode. Også lempeligere regler for sygedagpenge.
  • Studerende får mulighed for ekstra SU-lån i to måneder.

Akademikernes formand Lars Qvistgaard er glad for den nye aftale.

- Det fortjener stor ros, at Folketingets partier har været i stand til at lægge uenighederne på hylden og holde hånden under alle de små virksomheder, der står i en rigtig svær situation. Det vi som samfund vælger at gøre nu, kommer til at have stor betydning for vores allesammens hverdag, ikke kun de næste uger, men også de næste år, siger han i en pressemeddelelse.

Samtidig er Akademikernes formand opmærksom på, at der vil være behov for nye tiltag: 

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke er i mål endnu. Der kommer nye udfordringer dagligt. Det bliver nødvendigt at sikre sikkerhedsnettet for de tusinder af danskere, der mister deres job som konsekvens af krisen, ligesom der kommer til at være danskere, der af den ene eller anden grund, ikke er dækket ind af de nuværende regler og pakker. Dem skal vi også være klar til at hjælpe.