Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
18. marts 2020 Af Anette Lerche

Litteratursiden skruer op for digital formidling

Da bibliotekernes læseklubber ikke kan mødes på grund af risikoen for spredning af Coronavirus, arrangerer Litteratursiden digitale live-debatter i forbindelse med Dy Plambecks nominering til DR Romanprisen, fortæller redaktør Lise Vandborg.

Chefredaktør på Litteratursidens hjemmearbejdsplads under Coronakrisen. Alle de fysiske titler kan lånes på eReolen og er lagt klar i forbindelse med en artikel om moderskab i litteraturen.

Coronakrisen betyder ændringer i danskernes arbejdsliv. For chefredaktør på Litteratursiden Lise Vandborg betyder den midlertidige lukning af de fysiske biblioteker, at Litteratursiden har fået endnu mere travlt.

- Vi skruer op for den digitale formidling, og vi laver artikler og lister, hvor vi er opmærksomme på, at det vil være en fordel, at bøgerne kan lånes på eReolen. Blandt andet sidder jeg aktuelt og skriver på en artikel om moderskab i de seneste fem års litteratur, og her er alle titlerne, jeg henviser til, tilgængelige på eReolen, siger Lise Vandborg.

 

Digitale læseklubber

En af konsekvenserne af Coronakrisen er, at bibliotekernes 107 læseklubber, der skulle have debatteret Dy Plambecks roman Til min søster i forbindelse med nomineringen til DR Romanprisen ikke kan mødes. Derfor tilbyder Litteratursiden de mange læseklubdeltagere – og alle andre – at være med i to debatter om bogen på nettet. Dy Plambeck er med i begge debatter og sidder klar til at bevare læsernes spørgsmål om romanen.

Coronakrisen har givet flere besøg på Litteratursiden.dk end normalt. Mandag den 16. marts havde siden 17.900 besøg mod normalt et gennemsnit på 15.000 besøg på en  mandag. Lise Vandborg kan også allerede se, at der er mere aktivitet på Litteratursidens Facebook- og Instagramprofiler.

- Vi kan se, at folk reagerer mere på vores opslag. Nogle danskere har tydeligvis mere tid, fordi mange af de sociale aftaler jo er røget ud af kalenderen i disse uger, så de ser ud til at søge mere inspiration til gode bøger - og det gælder både børne- og voksenbøger, siger Lise Vandborg, der tilføjer, at Litteratursiden også har udarbejdet en liste med bøger, der handler om epidemier. 

Se mere om de digitale debatter på litteratursiden.dk

Serie: Mit arbejdsliv under Corona

Coronakrisen har ført til store ændringer i medlemmernes arbejdsliv. Men hvad oplever de helt konkret, og hvordan navigerer de i den nye hverdag? Det taler Perspektiv med en række medlemmer om.