Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
01. oktober 2020 Af Sabrine Mønsted

Hvordan amerikanske biblioteker tilpasser sig Covid-19

Pandemien presser samfundet, men er også blev benzin til kreativitet for at nå borgerne, lyder det fra amerikanske bibliotekarer i en artikel fra Los Angeles Times.

Skærmprint af Los Angeles Times
Skærmprint af artiklen How do you go to the Los Angeles Public Library when COVID-19 has closed its buildings? It’s easy, fun and surprisingly comforting fra Los Angeles Times.

Journalist Nita Lelyveld fra Los Angeles Times har brugt en uge på byens 72 biblioteker og filialer for at se, hvordan bibliotekerne tilpasser sig pandemien. Hun giver en fin beskrivelse af det, bibliotekerne kan - også digitalt. Og skriver for eksempel om sin uge:     

»Jeg deltog i en bogklub, en skriveklasse og en karrieredag. Jeg så et barn læse højt for en hund. Jeg fik tips fra en gartner, hørte en gruppe debattere racisme i en læringskreds, og jeg så frivillige lære engelske udtryk fra sig.«

Rigtig mange af hendes besøg har været digitale på grund af Covid-19, der selvfølgelig udfordrer de amerikanske biblioteker og bibliotekarer, men også har skubbet til kreativiteten i forhold til digitale og virtuelle tilbud, som vi har set det i Danmark:

»All the librarians I talked to this week told me that the pandemic has both tried them and fueled their creativity,« skriver hun.  

For eksempel kan alle borgere fra hele USA deltage i den voksende liste af online events og kurser på bibliotekernes hjemmesider, da kun få ting på programmet er forbeholdt folk i lokalområdet.  

 

Læs artiklen: How do you go to the Los Angeles Public Library when COVID-19 has closed its buildings? It’s easy, fun and surprisingly comforting