Gå til sidens indhold
18. december 2020 Af Sabrine Mønsted

Kulturmedarbejdere melder sig frivilligt som podere

Københavns Kommune mangler podere til byens akutte testecentre og har bedt medarbejdere fra Kultur og Fritidsforvaltningen om hjælp. I alt har 24 medarbejdere meldt sig som frivillige podere.

PR-foto Falck

»København oplever et meget højt antal COVID-smittede og et stort pres på både permanente og mobile teststeder (…) Vi ved, det er med kort varsel, og at vi beder jer om at stille op kort før jul, men situationen er ekstraordinær i København, og der er behov for, at vi handler nu og i fællesskab«, lød det i en mail fra Københavns Kommune, hvor man bad alle medarbejdere i blandt andet Kultur og Fritidsforvaltningen om at melde sig frivilligt som podere på teststederne.

Den umiddelbare reaktion fra fællestillidsrepræsentant i Københavns Kommunens Biblioteker Tage Sørensen er, at det er rigtig fint, at man har mulighed for at hjælpe i en helt ekstraordinær situation. Han lægger dog stor vægt på, at medarbejderne kan melde sig frivilligt til opgaven.

- Under den første nedlukning blev flere kommunalt ansatte ufrivilligt pålagt opgaver uden for deres fagområde, og det gik ikke lige godt alle steder. Så frivillighed er nøgleordet for mig, så man selv føler, at det er noget, man kan magte og håndtere, siger han.

Den konkrete opgave er at være poder på Nørrebro eller Amager fra den 19. december til 22. december i tidsrummet klokken 10 til 16, samt to timers oplæring forud. Opgaven honoreres med 260 kroner i timen som B-indkomst.

 

Fakta:

Siden 5. december har København sammen med regionen etableret fem mobile testfaciliteter, der på grund af de høje smittetal er forlænget to af stederne frem til og med den 22. december.