Gå til sidens indhold
23. oktober 2019 Af Anette Lerche

Borgerprotester i Rødovre gjorde indtryk

Det lykkedes borgergruppen Bevar Islev Bibliotek at overbevise kommunalpolitikerne i Rødovre om, at biblioteket i Islev skulle bevares. Det glæder BF's formand Tine Segel, der bakkede op med et debatindlæg i lokalpressen.

BF's formand advarede den 26. september mod at lukke Islev Bibliotek i et debatindlæg i Rødovre Lokal Nyt

14. oktober modtog borgergruppen Bevar Islev Bibliotek en god nyhed fra en af kommunes lokalpolitikere. En enig kommunalbestyrelse i Rødovre havde netop indgået budgetforlig, og her var det besluttet, at biblioteket blev bevaret og også skulle udvikles til et medborgerhus for at styrke det nære fællesskab i Islev.

»Det lyder fantastisk, at Islev Bibliotek ikke blot bevares men styrkes og bifald til forslaget om at indrage borgerne i det fremadrettede arbejde«, skrev borgergruppen straks på sin Facebookside. 

Også BF's formand Tine Segel glæder sig. 

- Lokalbiblioteket har stor betydning for borgerne. Der er brug for stærke lokale fællesskaber. Det nytter, når borgerne kæmper for deres bibliotek. Og ikke mindst er det positivt, at lokalpolitikerne også ser mulighederne ved at styrke det lokale fællesskab via biblioteket. 

Læs Tine Segels debatindlæg her.