Gå til sidens indhold
20. november 2018

Direktør for Det Kgl. Bibliotek fortsætter

Nuværende direktør Svend Larsen er blevet genansat i stillingen som direktør for Det Kgl. Bibliotek.

»Jeg er meget glad for, at Svend Larsen vil tage en tørn mere på Det Kgl. Bibliotek. Biblioteket står midt i en stor fusionsproces, og det er vigtigt, at biblioteket på alle planer er så godt rustet som muligt til fremtidige udfordringer og til de udviklingsperspektiver, der er blandt andet på det digitale område. Med Svend Larsen i spidsen er der erfarne og stærke lederkræfter til at klare opgaven«, siger kulturminister Mette Bock om genansættelsen. 

Svend Larsen var oprindeligt direktør for Statsbiblioteket i Aarhus, og har siden 1. januar 2017 været direktør for det samlede Det Kgl. Bibliotek, hvor fusionen af Statsbiblioteket og Det Kongelige Bibliotek trådte i kraft. 

»Det har været utroligt spændende at være med i de senere års store forandringer. Som universitetsbibliotek og som nationalbibliotek står Det Kgl. Bibliotek over for en række udfordringer skabt af digitaliseringen. Men digitaliseringen giver også biblioteket nye muligheder for at løse opgaverne som Danmarks nationale bibliotek, og jeg er meget glad for fortsat at kunne stå i spidsen for Det Kgl. Biblioteks digitale transformation«, siger Svend Larsen.