Gå til sidens indhold
24. november 2017

Villads fra Valby fik børnenes stemmer

Alle stemmer er talt op og Villads fra Valby vandt overbevisende Børnevalget 2017 med 4.260 personlige stemmer - måske hjulpet på vej af valgsproget "Ja til slik".

I alt deltog 15.002 børn og biblioteker fra 69 kommuner i Børnevalget 2017, hvor børn kunne stemme på deres favorit fra børnebøgernes verden.

Det er næsten en fordobling af deltagende biblioteker fra sidste Børnevalg.

»Det er utrolig dejligt, at så mange har lyst til at være med. Bibliotekerne har været fyldt med glade børn, og mange institutioner har taget deres børnegrupper med til valgstederne. Det vidner om stor interesse for at tale om demokrati i børnehøjde – og det vil vi på bibliotekerne meget gerne bidrage til«, fortæller børnebibliotekar og tovholder for Børnevalget Camilla Duvald fra Ballerup Bibliotekerne.

Valgets tre stærkeste stemmeslugere var:

  1. Villads fra Valby med 4.260 stemmer
  2. Cirkeline med 2.898 stemmer
  3. Iqbal Farooq med 2.854 stemmer

De øvrige kandidater har fordelt sig med flg. stemmetal:

  1. Mimbo Jimbo med 2.218 stemmer
  2. Betty med 1.054 stemmer
  3. Lasse-Leif med 725 stemmer
  4. Spørge-Jørgen med 636 stemmer
  5. Hr. Struganoff med 357 stemmer

»Villads fra Valby er en populær vinder. Børnene kender ham fra både billedbøger, selvlæsningsbøger og film, og Villads fra Valby er kendt som en god og sjov dreng og en god kammerat. Når han så også gik til valg på et populært budskab som »Ja til slik«, viste han sig hurtigt som en favorit.

Det har været vildt sjovt og lidt hektisk, og vi er allerede begyndt at glæde os til næste gang, der udskrives valg,« siger Camilla Duvald.