Gå til sidens indhold
22. marts 2017

Handelsskoleelever protesterer mod bibliotekarfyring

På Roskilde Handelsskole er eleverne utilfredse med, at skolens ledelse har opsagt skolens bibliotekar. De mener, at det vil forringe undervisningen og deres opgaver.

»Det er den største bekymring, at vi ikke kan gå til en person, der ved alt, hvad vi skal vide om de opgaver, vi skriver, og som har alt, hvad hjertet kan begære til opgaveskrivning. Vi frygter, at undervisningen bliver forringet af det, og at vores opgaver ikke bliver så gode, som de ellers kunne have været.«

Sådan siger Rebecca Orup Arildsen, der er elev på Roskilde Handelsskole, til TV2 Lorry. Hun har startet en underskriftindsamling for at beholde skolebiblioteket og bibliotekaren.

I en nyhed på TV2 Lorrys hjemmeside uddyber hun:

»Det er dem, der er med til, at vores skriftlige opgaver kan blive så gode, som de gør. Fordi der er en bibliotekar, der er uddannet til at vejlede os på vores faglige niveau, og som kender alle de kilder, vi kan bruge.« 

Hun mener ikke, at de kommunale biblioteker kan udfylde den samme rolle, fordi de ikke har den samme specialviden og de samme materialer til rådighed. 

Netop dette synspunkt fremførte Kim Stamer Harder, formand for GAEB, der er Gymnasiernes, Akademiernes og Erhvervsskolernes Biblioteksforening, også til Perspektiv nr. 2/2017 i forbindelse med en artikel om samarbejdet mellem folkebiblioteker og uddannelsesbiblioteker. Han konkluderede, at folkebiblioteket kan have svært ved at vurdere den enkelte elevs informationsbehov. I artiklen pegede man også på, at folkebibliotekerne hverken har de økonomiske nøgletal eller erhvervsdatabaser, som et bibliotek på en handelsskole kan tilbyde sine elever.

Læs nyheden fra TV2 Lorry og se filmen med Rebecca Orup Arildsen her.

Perspektiv har kontaktet Roskilde Handelsskole for at få en kommentar og vil løbende følge op med reaktioner for involverede parter.