Gå til sidens indhold
03. marts 2017

Der arbejdes for højere brugertilfredshed med det Fælles Bibliotekssystem

Det Fælles Bibliotekssystems styregruppe og KOMBIT har gennemført en brugerundersøgelse for at måle på tilfredsheden med det Fælles Bibliotekssystem. Den giver et godt grundlag for at forbedre læsningen, mener både KOMBIT og styregruppen.

718 besvarelser fra 42 kommuner har givet styregruppen for det Fælles Bibliotekssystem og KOMBIT et billede af brugertilfredsheden med det nye system. På en skala fra 1 til 5, giver brugerne i gennemsnit karakteren 2,6. Det er især for mange klik og for få genvejstaster, der trækker ned. 

Billedet fra undersøgelsen er samtidig, at jo længere tid man har arbejdet med løsningen, jo mere tilfreds er man, og generelt er tilfredsheden højere på folkebibliotekerne end i de pædagogiske læringscentre. 

Brugertilfredshedsundersøgelsen vil blive gentaget årligt, og resultaterne og de mange kommentarer om specifikke udfordringer, vil nu blive inddraget i arbejdet med at forbedre systemet. Blandt andet vil resultaterne blive brugt i arbejdet med prioritering af videreudviklingsønsker, som en række udvalg under styregruppen snart går i gang med. 

Se undersøgelsen på KOMBITs hjemmeside