Gå til sidens indhold
21. februar 2017

Blixenprisen hylder formidlere

Med kampagnen Du får mig til at læse og en nystiftet Blixenpris på 30.000 kroner til årets bedste litteraturformidler, er det ikke kun litteraturen, men også dens formidlere, der kommer i fokus til Blixenprisuddelingerne til maj 2017.

Bibliotekarforbundet sponsorer sammen med Litteratursiden og Danmarks Biblioteksforening en pris, der skal gå til formidlerne af skønlitteratur. Prisen er en ny pris inden for Blixenpriserne, der i forvejen hylder eksempelvis årets fag- og skønlitterære udgivelser.

Tanken bag »Årets indsats for litteraturformidling« er, at den skal skabe fokus på litteraturformidling og de fagfolk, der løfter litteraturen og inspirerer til læsning, hedder det i begrundelsen for at indstifte prisen.

Prisen tildeles en professionel litteraturformidler, der brænder for at give den gode læseoplevelse videre til en bred kreds. Prisen kan gives til for eksempel en bibliotekar, en underviser, en boghandler eller en litteraturformidler/kritiker i medierne, og der er indstillingsfrist den 8. marts 2017.