Gå til sidens indhold
09. december 2016

Lovforslag: E-bøger skal omfattes af biblioteksafgift

Kulturminister Mette Bock kommer med et lovforslag, der også tildeler biblioteksafgift til e-bøger og netlydbøger. Samtidig sænkes grænsen for udbetaling, så flere forfattere får del i puljen.

I 2015 anbefalede Udvalget om Biblioteksafgift for Bøger og Musik, at en del af biblioteksafgiftspuljen blev øremærket e-bøger og netlydbøger. Den anbefaling har kulturministeren efter drøftelse med kulturordførerne valgt at gennemføre og har sendt et udkast til lovforslaget i høring.

»Der har været behov for at modernisere ordningen, så den tager højde for de nye medier, som har gjort deres indtog på bibliotekerne. Samtidig sikrer forslaget, at flere forfattere fremadrettet omfattes af ordningen, og forslaget tilgodeser samtidig de forfattere, der i dag får udbetalt mindst i biblioteksafgift«, siger kulturministeren.

Undergrænse sænkes

I forslaget sænkes biblioteksafgiftens undergrænse fra 2.130 kroner til 1.250 kroner, og beløb, som ikke kommer til udbetaling fordi de er under grænsen, fremover vil blive fordelt til de forfattere, som ville have fået højest 5.000 kroner i afgift, hvor de tidligere blev fordelt mellem alle, der fik mere end 2.130 kroner. 


Forslaget kan ses på høringsportalen, hvor der er høringsfrist 10. januar 2017.