Gå til sidens indhold
16. november 2016

Blokade for at redde uni-biblioteker

De studerende på Købehavns Universitets humanistiske fakultet blokerede 15. november dekanatet i protest mod, at der skal spares tre millioner kroner på bibliotekerne. Bibliotekerne er kernen i vores faglige studiemiljø, lyder det fra de studerende.

»For os studerende er biblioteket vores arbejdsplads. Det er den fysiske ramme for vores læsning, faglige refleksioner og diskussioner med hinanden. Biblioteket er ganske simpelt kernen i vores faglige studiemiljø«, siger Amalie Tom-Petersen, talsperson for HUM-rådet (Det fælles fagråd på humanistisk fakultet) til TV2 Lorry i forbindelse med blokaden. 

Vi har brug for faglig vejledning

Det Humanistiske Fakultet skal spare tre millioner kroner på biblioteket og 60 millioner i alt. De studerende frygter blandt andet, at flere af universitetets mindre biblioteker bliver lagt sammen, hvilket vil betyde færre studiepladser og sværere adgang til faglig vejledning.

»Vi har brug for at få den professionelle vejledning, vi kan få fra bibliotekarer, som har op imod 40 års erfaring indenfor vores forskningsfelter«, siger Amalie Tom-Petersen til Uniavisen. 

»Tre millioner lyder jo ikke af mange penge, men det her er et område (biblioteket, red.), som er blevet beskåret igennem mange år, og som stille og roligt er blevet slidt ned, og det er bare vigtigt for os at sige, at nok er nok«. 


Læs mere 

Perspektiv, 7. november 2016: Besparelser får studerende på banen

Uniavisen, 14. november 2016: Humanister vil blokere dekanatet 

TV2 Lorry, 15. november 2016: Studerende: Fingrene væk fra vores bibliotek