Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Nyheder

 • 06. maj 2021 ”Mette Frederiksens lejesvende”

  Bibliotekarer oplever grænseoverskridende og grov adfærd i forbindelse med genåbningens krav om at vise coronapas. Et par steder har man måttet sætte vagter ved døren.

  Læs mere
 • 05. maj 2021 Ny rapport samler forskning om læsning

  Bogpanelet har udgivet rapporten Pejlemærker i aktuel forskning om læsning, som skal bidrage til at kvalificere debatten om læsning og pege på nye områder, hvor der er behov for mere viden.

  Læs mere
 • 05. maj 2021 Biblioteksdebat til KL’s Kultur- og fritidskonference

  Der var ros til KL’s bibliotekspolitiske debatoplæg, da kultur- og bibliotekschef i Lyngby-Taarbæk Kommune Jeppe Bjørn, formand for KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg Leon Sebbelin, formand for Danmarks Biblioteksforening Steen Bording Andersen og formand for Forbundet Kultur og Information Tine Segel mødtes for at tale om bibliotekernes rolle og fremtid til KL’s Kultur og fritidskonference den 4. maj.

  Læs mere
 • 21. april 2021 Velkommen tilbage

  ”Hvor er det dog skønt at se så mange bøger igen. Det er så håbefuldt.” Glade biblioteksbrugere kunne den 21. april igen besøge deres fysiske bibliotek. Flere satte ord på deres begejstring, da Perspektiv fulgte Hillerød Bibliotekernes genåbning.

  Læs mere
 • 15. april 2021 Sådan planlægger vi genåbningen

  Onsdag den 21. april genåbner bibliotekerne. Perspektiv har talt med to bibliotekschefer om, hvordan de griber planlægningen frem til genåbningen an.

  Læs mere
 • 09. april 2021 Kulturministeren udpeger tre pejlemærker for folkebibliotekerne

  Over de kommende tre år vil kulturminister Joy Mogensen anvende i alt 75 millioner kroner til at understøtte folkebibliotekernes udvikling inden for demokrati, læring og digital dannelse.

  Læs mere
 • 07. april 2021 Ny biblioteksaftale landet i Region Midt  

  En ny fælles, ensartet serviceaftale om biblioteksdrift for regionshospitalerne i Region Midtjylland gør det langt nemmere for de fem ansatte i Fagbiblioteket at servicere de op mod 12.000 hospitalsansatte.

  Læs mere
 • 29. marts 2021 Tech-giganter skal betale for brug af nyheder og musik

  Kulturministeren har nu fremsat et lovforslag, der skal sikre, at danske medier kan få betaling for de nyheder, som tech-giganter som Facebook og Google bruger på deres platforme.

  Læs mere