Gå til sidens indhold

Bibliotekar/Kulturformidler

Ansøgningsfrist 13. juni: Brænder du for litteratur, formidling og materialevalg? Er du en fremragende kommunikator, som er god til at møde borgere og brugere med entusiasme, engagement og indsigt? Hvis du kan nikke ja til ovenstående, så vil vi meget gerne modtage en ansøgning fra dig.

Vi håber på at finde en kollega, der

 • har viden om og interesse for litteraturformidling, materialevalg samt borgerbetjening, herunder borgerservice.
 • Erfaring med indkøb og vedligeholdelse af bibliotekets samling af digitale og fysiske materialer
 • Kendskab til litteratur for voksne og unge
 • Brænder for kultur- og litteraturformidling
 • God kommunikationsevner og samarbejdsevner
 • Meget gerne kendskab til biblioteksstatistik og databaser

Om stillingen

Vores nye kollega skal primært arbejde med den voksne målgruppe – i et tæt samarbejde med bibliotekets øvrige kollegaer – og iværksætte nye indsatser i forhold til formidle de indkøbte materialer – både analogt og digitalt – til kommunes borgere. Som en naturlig del af dette arbejde, vil du indgå i bibliotekets arrangement- og eventgruppe.

Du vil også skulle indgå i vores materialevalgsgruppe, som har til opgave at vedligeholde og udvikle bibliotekets materialesamling, så den altid er aktuel og indbydende. Du skal være med til at styre materialebudgettet og får indflydelse på indkøb samt medvirker til en kontinuerlig materialepleje, herunder kassationspraksis, hvorfor du gerne må have flair for de tekniske løsninger og statistikker, der ligger til grund herfor.

På hovedbiblioteket i Tønder vil du indgå som en del af bibliotekets vagtteam med biblioteksopgaver og på lokalbibliotekerne i Toftlund, Skærbæk og Løgumkloster skal du også være med til at hjælpe kommunes borgere, når de henvender sig i Borgerservice. Du skal være servicemindet og have lyst til at give vore lånere og borgere en god oplevelse.

Stillingen er på 37 timer om ugen, der indgår lørdagsvagter. Vi har flextid og hjemmearbejde kan lejlighedsvis aftales.

Om dig

 • Du brænder for litteratur og kultur.
 • Du elsker at formidle, netværke og skabe nye relationer og fællesskaber.
 • Du er god til at være ”på” og i front.
 • Du er opfindsom og tør tage chancer.
 • Du er god til processer og er struktureret i din tilgang til dine arbejdsopgaver.
 • Du er god til at formulere dig, i både skrift og tale.
 • Din uddannelsesbaggrund er ikke det vigtigste, men du skal have et ægte ønske om sætte litteraturen og kulturen på den bibliotekspolitiske dagsorden i Tønder Kommune.

Om os

Vi er cirka 20 medarbejdere, som elsker at gøre en forskel for vores brugere og lånere i dagligdagen. Vi arbejder bl.a. med læselyst for børn og unge, FN’s verdensmål, samspillet mellem kultur og sundhed, spændende og kreative arrangementer for vores borgere samt samarbejde på tværs af lande og grænser.

 

Du kan se mere om Tønder Kommunes Biblioteker på tbib.dk. Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Katja Kærgaard, Teamleder Tønder Kommunes Biblioteker tlf. 74928666 eller mail katkae3@toender.dk. Eller Pia Kristensen, Bibliotekar/ TR tlf. 74929840 eller mail bibpk@toender.dk

Ansøgningsfristen er mandag den 13. juni 2023.

Vi holder 1. samtale den 21. juni 2023 og eventuelt 2. samtale den 26. juni 2023.

Du søger stillingen ved at sende ansøgning, CV og anden dokumentation elektronisk via ansøgningslinket. Du modtager en kvittering for ansøgningen, men vær opmærksom på, at kvitteringen og en eventuel invitation til samtale kan ende i dit spamfilter.

 

Praktisk info

Ansøgningsfrist: 13. juni
Samtaler: 1. samtale 21. juni, 2. samtale 26. juni
Tiltrædelse: 1. august 2023 
Kontakt: Katja Kærgaard, Teamleder Tønder Kommunes Biblioteker tlf. 74928666 eller mail katkae3@toender.dk. Eller Pia Kristensen, Bibliotekar/ TR tlf. 74929840 eller mail bibpk@toender.dk

Ansøg