Gå til sidens indhold

AssensBibliotekerne søger en børnebibliotekar, der brænder for at skabe læselyst både fysisk og digitalt

Ansøgningsfrist 2. september: Vil du være med til at skabe større læselyst hos børn og unge i Assens kommune? Kan du både selvstændigt og sammen med andre stå for udvikling af indsatser for børn og unge i alderen 0 til 16 år, med særligt fokus på den yngste målgruppe, fra idé til udførelse? Så er det måske dig, vi søger.

Vores børnebibliotekar gennem mange år har søgt nye udfordringer. Vi søger derfor en ny kollega, der brænder for arbejdet med børn og unge, og som gerne vil give dem og deres voksne en god oplevelse, når de besøger vores biblioteker.

Stillingen er på 37 timer/uge og med tiltrædelse 1. november 2022 eller snarest derefter.

Publikumsbetjening

Som vores nye bibliotekar får du en spændende og travl hverdag med mange forskelligartede opgaver. Din rolle er at være vært og få bibliotekets brugere til at føle sig velkomne. Derfor er det vigtigt, at du er synlig og imødekommende. Dine opgaver i betjeningen er at give de besøgende vejledning og hjælp til alt lige fra at finde fritidslæsning, hjælp til skoleopgaver eller til brug af digitale tjenester. Det er ligeledes en vigtig opgave at præsentere og formidle bibliotekets mange tilbud af f.eks. litteratur og arrangementer. Da vores biblioteker er et-rumsbiblioteker skal du betjene både børn, unge og voksne.

Om jobbet

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. være at:

 • samarbejde med daginstitutioner og skoler
 • igangsætte Bibliotekernes Sprogspor
 • skabe større læselyst hos børn og unge
 • afvikle arrangementer for børn i samarbejde med kolleger
 • formidle digitalt til børn og deres forældre
 • afvikle biblioteksbesøg og booktalks for børn og unge
 • videreudvikle Assens Kommunes indsatsområde ”Kultur til alle børn og unge
 • samt ca. 10 ugentlige vagttimer i biblioteksrummet pt. på Assens og Aarup Bibliotek

Du vil også i perioder blive involveret i projektarbejde eller udviklingsprojekter med eksterne samarbejdspartnere. Denne opgave afhænger af, hvilke aktuelle projekter vi har og deltager i.

Hvem er du

Vi forventer, at: 

 • du har en relevant faglig uddannelse (Bibliotekar DB, Cand. scient. bibl.)
 • du er et praktisk menneske, der både kan planlægge og
 • afvikle arrangementer
 • brænder for at skabe læselyst hos børn og unge og kan bidrage med nye ideer hertil
 • det er naturligt for dig at tale med børn og finde lige præcis det, det enkelte barn gerne vil læse
 • du er skarp på de mange digitale medier
 • du har lyst til at deltage i alle funktioner i biblioteket, herunder betjene brugere på tværs af alder
 • du er udadvendt og har let ved at samarbejde og skabe relationer
 • du kan omsætte din viden, innovationsevne og nysgerrighed til konkrete handlinger og aktiviteter i samarbejde med dine kolleger, på tværs i Assens Kommune og med eksterne samarbejdspartnere
 • du er proaktiv og går på arbejde med en positiv, humørfyldt og engageret indstilling

Hvem er vi

AssensBibliotekerne er en attraktiv og spændende arbejdsplads. Vi arbejder tæt sammen med kulturinstitutioner, skoler, børnehaver og foreninger i Assens Kommune.

AssensBibliotekerne har afdelinger i Assens, Haarby, Glamsbjerg, Tommerup, Vissenbjerg og Aarup. Alle medarbejdere løser drifts- og udviklingsopgaver.

Som en del af et større udviklingsprojekt for Assens by flytter Assens Bibliotek i forsommeren 2023 ind i nye rammer på Kulturkajen på havnefronten.

Som nyansat vil du møde et udviklingsorienteret bibliotek med engagerede kollegaer, der brænder for litteraturformidling. Du skal være indstillet på faste dag- og aftenvagter samt lørdagsvagter ca. hver 4. uge samt lejlighedsvis aften/lørdags arrangementer.

Om ”Kultur til alle børn og unge”

AssensBibliotekerne ønsker at styrke glæden ved sprog, litteratur og læsning. Som en del af Assens Kommunes indsatsområde ”Kultur til alle børn og unge” tilrettelægger vi levende litteraturmøder i det kommende skoleår for 5. årgang. Eleverne møder forskellige forfattere og vi får i fællesskab skabt rum for læseinspiration. 

Du kan læse mere om AssensBibliotekernes indsatsområder i vores nye biblioteksstrategi Strategi for AssensBibliotekerne 2021-2025 | AssensBibliotekerne

Løn og ansættelsesvilkår 

Du bliver ansat efter gældende overenskomst, og din løn aftales efter principperne i Ny Løn. Vi gør opmærksom på, at du selv skal indhente straffeattest inden ansættelse kan finde sted. Dette kan du gøre digitalt med Nem ID på www.borger.dk eller www.politi.dk

Vil du vide mere

Har du spørgsmål, eller har du brug for yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte biblioteksleder Jette Blåstedt, jetbl@assens.dk tlf. 24934397 eller børnebibliotekar Anni Jensen, annij@assens.dk tlf. 21832419

Ansøgningsfrist: 2. september 2022 kl. 23.59

Ansættelsessamtaler: forventes afholdt 13. september 2022

Vi glæder os til at høre fra dig!

Praktisk information

Ansøgningsfrist: 2. september

Ansættelsessamtale: 13. september

Jobtype: Fuldtid

Tiltrædelse: 1. november eller snarest derefter

Kontakt: biblioteksleder Jette Blåstedt, jetbl@assens.dk tlf. 24934397 eller børnebibliotekar Anni Jensen, annij@assens.dk tlf. 21832419

Se jobopslaget på Assens Kommunes hjemmeside

Ansøg her