Gå til sidens indhold

2023

 • Perspektiv nr. 1

  Perspektiv sætter spot på digital overvågning på arbejdspladserne og spørger, om det er okay at indsamle medarbejderdata? Du kan også blive klogere på, hvordan biblioteket kan tiltrække "det blå segment", eller læse om en særlig jobtype, lektor og konsulent kalder "inbetweeners".

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 2

  I denne udgave spørger Perspektiv, om kultur kan løse samfundsproblemer? Du kan også få tips til, hvordan du holder kloge pauser på arbejdet, læse om shippingbranchen, der har fået øjnene op for informationsspecialister, og blive klogere på, om børnelitteraturen fortjener mere opmærksomhed og anerkendelse.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 3

  Bibliotekarer skal tage kritisk stilling og være en stemme i debatten om den digitale udvikling i samfundet, mener fremtidsforsker, som Perspektiv har interviewet i denne udgivelse. Læs også om den kommende fusion med DM og om et mærke for it-sikkerhed og dataetik, og bliv klogere på, hvorfor det er vigtigt at lege med sine kolleger, eller på Koldingbibliotekernes opskrift på god biblioteksbetjening af byens ungdomsuddannelser.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 4

  I anledning af Forbundet Kultur og Informations 100-årsjubilæum er Perspektiv dykket i gemmerne, og du kan i dette nummer blive klogere på forbundets historie. Du kan også læse om paradigmeskiftet til bæredygtig ledelse, eller om, hvorfor vi sladrer og opfører os primitivt på arbejdspladsen.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 5

  Dette nummer stiller skarpt på kunstig intelligens, læs blandt andet om muligheder og udfordringer ved ChatGPT eller om brugen af AI på KI'ernes arbejdsplads. Du kan også blive klogere på, hvordan digitaliseringen forstærker uligheden, begrebet "digital krigsførelse", eller hvordan dansk forskning udsættes for cyberkriminalitet. Endelig kan du få perspektiver på, om tiden er inde til en ny bibliotekslov, og hvorfor psykologisk tryghed er særligt vigtigt på en arbejdsplads.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 6

  Perspektiv giver et overblik over den højaktuelle debat om koranafbrændinger og undersøger, hvorfor vi reagerer så stærkt på bogafbrændinger. Du kan også blive klogere på fremtidens hybride arbejdsplads eller på, hvorfor vi skal droppe regnskabet over, hvad andre får. Eller du kan læse om, hvordan skønlitteratur kan bruges til lederudvikling.

  Læs mere