Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 2

Denne udgave af Fagmagasinet Perspektiv stiller skarpt på informationsspecialisternes rolle i den grønne omstilling. Du kan også dykke ned i dansk bibliotekshistorie fortalt i ord og billeder, læse om et nyt forskningsprojekt, der bruger spilelementer til at oplære og opkvalificere medarbejdere i arbejdstiden, og teste din egen arbejdsidentitet.
Informationsspecialist slår græs

Åbn hele bladet som pdf.

 • Biblioteket mindsker ikke social ulighed

  Biblioteket mindsker ikke umiddelbart social ulighed, siger Ea Hoppe Blaabæk, post.doc. ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet, der har skrevet ph.d.-afhandling om, hvordan forældre giver kulturel og social arv videre til deres børn. Hun kalder selv resultatet overraskende.

  Læs mere
 • Leder: KI – et stærkt og fedt fællesskab for studerende

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 2 2022.

  Læs mere
 • Grønne informationsspecialister

  Informationsspecialister spiller en central rolle i den grønne omstilling. Oplagte områder er digitalisering, data cleaning og strategisk brug af åbne data.

  Læs mere
 • Fagforeningernes bud på klimakrisen

  Klimakrisen er for længst rykket højt op på dagsordenen hos fagforeningerne, der i 2019 stiftede alliancen Broen til fremtiden. Målet er, at klimaindsatsen skal fylde mere på arbejdspladserne, og at Danmark blandt andet er CO2-neutral i 2040. Forbundet Kultur og Information har været med i alliancen fra første færd.

  Læs mere
 • Ny næstformand: Lige adgang til viden er afgørende

  Ny næstformand i Forbundet Kultur og Information, Nikoline Dohm Lauridsen, er med egne ord en nørd. For hende udgør data og struktur arbejdsindholdet i udviklingen af en ny forskningsdatabase, og hun er bekymret over, at vi som samfund ikke prioriterer at sikre gode data og at give alle lige adgang til viden.

  Læs mere
 • En historisk kærlighedserklæring

  – på fem kilo og knap 800 sider. Sådan kan man kort introducere tobindsværket Dansk Bibliotekshistorie.

  Læs mere
 • Plads til nysgerrighed

  Kristine Nygaard er ny bibliotekschef i Aalborg Bibliotekerne. Hun mener, at bibliotekerne bliver vigtigere og vigtigere, og hun peger på værdien af at give plads til at eksperimentere, være nysgerrig og ikke mindst til at fejle.

  Læs mere
 • Computerspil skal gøre medarbejdere dygtigere

  Biotech-industrien møder informationsvidenskabens forståelse for mennesker i et nyt forskningsprojekt, hvor spilelementer skal hjælpe med at oplære og opkvalificere medarbejderne - i arbejdstiden.

  Læs mere