Gå til sidens indhold

2022

 • Perspektiv nr. 9

  I dette nummer af Perspektiv kan du læse om den unge digterdebutant Haidar Ansari, der begyndte at læse bøger under en dom for mordforsøg. Du kan også læse om den søgerevolution, der er på vej i virksomheder, om ulighed i bibliotekstilbud på ungdomsuddannelserne, og du kan blive klogere på fænomenet »quiet quitting«, der ifølge antropolog Dennis Nørmark rammer flere og flere arbejdspladser.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 8

  Perspektiv spørger, hvordan kultur og klima hænger sammen? Du kan også blive klogere på diskussionen om, hvorvidt visse bøger skal fjernes fra biblioteket, læse om bibliotekarer i it-branchen eller få svar på, hvorfor vi opfører os tåbeligt på arbejdspladsen.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 7

  Dette nummer af Perspektiv undersøger, hvad det betyder, at din opmærksomhed er blevet en værdifuld ressource, som tech-giganterne gør alt for at fange. Du kan også læse om blandt andet et advokatkontor, der har prioriteret et stort videncenter i deres nye domicil, eller om, hvordan mangel på mening kan give stress.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 6

  Læs om undersøgelsen 'Børn og unges læsning 2021', og få fem anbefalinger til at styrke børns læsning. Du kan også blive klogere på, hvordan forskellige biblioteker bidrager til bæredygtighed, eller på, hvordan digitaliseringen ifølge en tech-kritisk journalist svigter de it-svage. Magasinet byder også på en artikel, der er et opgør med det traditionelle karrieresyn, og en fotoreportage fra bibliotekerne op til sommerferien.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 5

  Denne udgivelse stiller skarpt på, hvordan sociale medier påvirker bogbranchens fødekæde. Du kan også læse om et bibliotek, der har skaffet bøger på ukrainsk, hvordan man kan bruge søgning som værktøj, og blive klogere på, hvordan du (gen-)finder dit fokus.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 4

  Perspektiv stiller skarpt på, hvad den øgede brug af AI og data betyder for informationsspecialister. Du kan også læse to forskeres reaktioner på ny benchmarkanalyse, der viser, at hvert femte barn halter bagefter sprogligt, eller du kan blive klogere på en ny dansk forskningsportal.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 3

  I denne udgave spørger Perspektiv, hvorfor der er så få mænd, der bruger kulturen? Du kan også læse om biblioteksarbejdet i det krigshærgede Gaza eller blive klogere på den stigende aktivisme på bibliotekerne, som senest kom til udtryk i forbindelse med krigen i Ukraine.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 2

  Denne udgave af Fagmagasinet Perspektiv stiller skarpt på informationsspecialisternes rolle i den grønne omstilling. Du kan også dykke ned i dansk bibliotekshistorie fortalt i ord og billeder, læse om et nyt forskningsprojekt, der bruger spilelementer til at oplære og opkvalificere medarbejdere i arbejdstiden, og teste din egen arbejdsidentitet.

  Læs mere