Gå til sidens indhold

2022

 • Perspektiv nr. 3

  I denne udgave spørger Perspektiv, hvorfor der er så få mænd, der bruger kulturen? Du kan også læse om biblioteksarbejdet i det krigshærgede Gaza eller blive klogere på den stigende aktivisme på bibliotekerne, som senest kom til udtryk i forbindelse med krigen i Ukraine.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 2

  Denne udgave af Fagmagasinet Perspektiv stiller skarpt på informationsspecialisternes rolle i den grønne omstilling. Du kan også dykke ned i dansk bibliotekshistorie fortalt i ord og billeder, læse om et nyt forskningsprojekt, der bruger spilelementer til at oplære og opkvalificere medarbejdere i arbejdstiden, og teste din egen arbejdsidentitet.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 1

  Hvad betyder dataetik egentlig i praksis? Og hvordan bliver det anvendt? Det undersøger Perspektiv i årets første udgivelse, hvor du også kan læse om to bibliotekarer, der er ansat på hver sit plejecenter i Roskilde, eller blive klogere på, hvordan aldersdiskrimination påvirker arbejdsklimaet, og ikke mindst hvordan vi kan komme det til livs.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 4

  Perspektiv stiller skarpt på, hvad den øgede brug af AI og data betyder for informationsspecialister. Du kan også læse to forskeres reaktioner på ny benchmarkanalyse, der viser, at hvert femte barn halter bagefter sprogligt, eller du kan blive klogere på en ny dansk forskningsportal.

  Læs mere