Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 9

I dette nummer ser Perspektiv på balancen mellem at være neutral og aktivt at tage stilling til, hvilket verdenssyn man formidler. Du kan også læse om et it-konsulenthus, der sværger til bibliotekarer, blive klogere på, hvordan kulturen får plads i kommunalvalget, eller få råd til, hvordan du tager hånd om nyuddannede medarbejdere.

Åbn hele bladet som pdf

 • Digital transformation kræver prioritering

  Det er en udfordring i den digitale transformation både at være digitale visionære og løse driftsopgaver, siger seniorforsker fra Digitaliserings-instituttet Anja Reinwald, der holdt oplæg på Danske Fag-, Forsknings- og Uddannelsesbibliotekers (DFFU) årsmøde i september.

  Læs mere
 • Leder: Øremærket barsel – er det frie valg virkelig frit?

  Formand Tine Segels leder.

  Læs mere
 • Debat: Må »skadelige« bøger stå på bibliotekernes hylder?

  Perspektiv ser i dette tema på balancen mellem at være neutral og aktivt at tage stilling til, hvilket verdenssyn man formidler. En meget kritisk anmeldelse af ungdomsromanen Fucking Trans gav debat i børnebibliotekarernes facebookgruppe om, hvorvidt bogen overhovedet skal stå på bibliotekernes hylder.

  Læs mere
 • Biblioteket er ikke neutralt

  Men det er ikke det, diskussionen skal handle om. »Biblioteksansatte skal i stedet tale værdier og tage stilling til, hvilket bibliotek de gerne vil skabe«, siger cand.scient.bibl. Anne-Sofie Elbrønd Bollerup, der har skrevet speciale om »aktivisme og bibliotekets neutralitetsideal«.

  Læs mere
 • It-konsulenthus sværger til bibliotekarer

  Bibliotekarer er en af de største enkeltfaggrupper hos it-konsulenthuset Devoteam, der er et af de hurtigst voksende i Danmark. Bibliotekarer bibringer noget særligt, når det gælder data - det 21. århundredes olie.

  Læs mere
 • Document management var en åbenbaring

  Sofie Homnual er på sit sidste år af kandidatstudiet på informationsvidenskab. Under sit studiejob på Femern A/S er det gået op for hende, at mange af de redskaber, hun har med fra studiet, er afgørende for en virksomhed.

  Læs mere
 • Får kulturen plads i kommunalvalget?

  Hvad er afgørende for, hvilke emner der kommer på dagsordenen til et kommunalvalg? Og kan lokale kulturtilbud og heriblandt biblioteker gøre noget for at rykke højere op på listen over temaer, der optager danskerne?

  Læs mere
 • Bindeled mellem it og forretning

  Christina Jønby er med sine 20 års erfaring fra advokatbranchen nu Head of Legal Tech & Knowledge Management i DLA Piper. Her har hun ansvaret for at digitalisere og effektivisere forretningen.

  Læs mere