De medlemmer, der har taget en af forbundets miniuddannelser, føler, at flere døre åbner sig i forbindelse med jobsøgning, siger Ricki Nielsen, karrierekonsulent hos Forbundet Kultur og Information.
Tekst Louise Graa Christensen
Viden giver mod. Det er Forbundet Kultur og Informations karrierekonsulent Ricki Nielsens klare overbevisning, når det kommer til jobsøgning. Og de deltagere på hans jobsøgningskurser og individuelle karrieresamtaler, der har taget en af forbundets miniuddannelser, har fået mere viden og dermed også mere mod, når de skriver ansøgninger og går til samtaler.
- Jeg oplever grundlæggende, at dem, der har taget KI’s miniuddannelser – for eksempel Records Manager – kommer til jobsøgningskurser og karrieresamtaler med en følelse af, at døren åbner sig i deres jobsøgning. De siger, at det har været godt og nyttigt, siger Ricki Nielsen.
Ricki Nielsen har erfaret, at jobsøgende ofte tvivler på egne evner, men at troen på at få drømmejobbet er blevet større for dem, der har taget en eller flere af KI’s miniuddannelser. Han møder medlemmer, som han tidligere har anbefalet at tage en miniuddannelse, og hvis de har gjort det og vender tilbage til ham senere hen, kan han se en tydelig forskel.
- Det gør en kæmpe forskel at få et sprog for det nye jobområde, man gerne vil bevæge sig ind i. Man får viden, ord og kendskab til de begreber, der bliver brugt, og det har stor betydning for arbejdsgiverne, at de kan mærke det i ansøgninger og til samtaler.
Et konkret eksempel kunne være at beskrive sig selv som »projektleder« i et cv frem for »folkebibliotekar«, hvis man har erfaring med projektledelse, og det er det, der efterspørges i en jobannonce, fortæller Ricki Nielsen.
- Hvis man for eksempel søger job som Records Manager i en privat virksomhed og er eller tidligere har været ansat på et folkebibliotek, kan den nye viden fra en miniuddannelse gøre, at man opdager, at man allerede har lavet meget af det, der efterspørges. Det hedder bare noget andet i det nye job. På den måde kan man se tilbage på det, man har lavet tidligere, og oversætte det til, hvad virksomheden skal bruge fremadrettet, siger Ricki Nielsen og peger på, at medlemmerne i KI ofte er specialiserede og derfor kan have gavn af få øjnene op for, at deres kompetencer rækker langt i andre jobarenaer.
Undervisningen på Forbundet Kultur og Informations miniuddannelser består af en blanding af teori, cases, dialog og workshops. Dét, man lærer, skal gerne kunne relateres til og anvendes i den daglige praksis. På uddannelserne får du både indsigt, ny viden, kendskab til værktøjer og metoder samt blik for nye arbejdsområder, hvor du kan gøre en forskel.
Se en oversigt over, hvilke kurser der udbydes.