Gå til sidens indhold

Ekspert i dokumentation – fra boreplatforme til it-systemer

Som it-dokumentationsansvarlig hos PensionDanmark er det Camilla Tiedemanns opgave at levere grundlaget for virksomhedens mange systemer. Anlæg for struktur har ført hende rundt i vidt forskellige brancher.

Foto Jakob Boserup
  • Ny serie om karriere

    Perspektiv bringer løbende interviews med fem profiler ansat i det private erhvervsliv. Interviewserien viser bredden i medlemmernes opgaver og kompetencer og kan inspirere til nye karriereveje og hjælpe dig med at sætte nye ord på din faglighed. Se flere interviews på vores hjemmeside i vores univers om karriereveje.

Tekst Sten Løck 

Fra medier over energi til finans. Camilla Tiedemann har været vidt omkring i sin hidtidige karriere, og det passer hende godt.
- Det har været meget lærerigt både personligt og fagligt at arbejde i så vidt forskellige brancher, både med hensyn til kultur og selve indholdet i arbejdet. Samtlige steder har jeg arbejdet med at udvikle og vedligeholde strukturer, en direkte konsekvens af min uddannelse som bibliotekar.
I dag arbejder hun som it-dokumentationsansvarlig hos PensionDanmark, der varetager pensionsordninger og forsikringer for godt 765.000 medlemmer. Finans er en af de mest digitaliserede sektorer i samfundet, og hos PensionDanmark er det Camilla Tiedemanns job at vedligeholde dokumentation for de mange systemer.
- Vi skal på ethvert tidspunkt have dokumentation for den aktuelle status for vores systemer. Hvad der er lavet og hvornår. Det er grundlaget, når der skal udvikles videre, eller der opstår problemer. Det er et spændende arbejde, hvor min faglighed kommer til sin ret. Du skal være omhyggelig, vedholdende og fokuseret.
Samtidig beskæftiger Camilla Tiedemann sig også med udviklingsprojekter, som hun beskriver med stor ildhu.
- Vi arbejder på et enterprise architecture-værktøj, en stor relationsdatabase, som hjælper med at koble samtlige af vores processer i én sammenhæng. Min opgave er primært brugersiden, det vil sige, hvordan tingene skal designes for at imødekomme brugernes behov. Det er spændende, fordi det handler om at have overblik, men samtidig skal du være lidt af en blæksprutte med en bred kontaktflade i organisationen.
Camilla Tiedemann har også overblik, når hun fortæller, hvorfor PensionDanmark er et godt sted at arbejde med struktur og processer.
- Noget af det, der fra starten appellerede til mig, er strategien for at håndtere it-opgaver. I stedet for at outsource til Indien eller andre steder har PensionDanmark valgt at tage flere og flere opgaver in-house, fordi vi kan løse det bedre selv, hvilket giver en højere kvalitet til vores medlemmer og lavere administrationsomkostninger, hvilket igen er en vigtig parameter i vores branche. Vi kan stadig blive bedre til at strømline processer, men teknologisk er vi på et højt niveau. Blandt andet er vi langt fremme med robotteknologi, hvor softwaren gør arbejdet mere effektivt og sikkert.

Det er et spændende arbejde, hvor min faglighed kommer til sin ret. Du skal være omhyggelig, vedholdende og fokuseret.

Proceschefen: Dokumentation og struktur er afgørende

Proceschef hos PensionDanmark, Brian Samuelsson, er tilsvarende glad for Camilla Tiedemanns indsats.
- Camilla udfører en meget vigtig funktion hos os, nemlig at sætte rammer og form for vores arbejde. Struktur og dokumentation er på mange måder afgørende for, hvad vi laver, specielt når det handler om it, hvor tingene går så hurtigt. Camilla sørger for, at der ikke forsvinder eller bliver glemt noget, men at vi hele tiden er opdateret. Det er interessant, at hun har en baggrund som bibliotekar, og jeg kan godt se, hvordan den faglighed har betydning for hendes job hos os.
Camilla Tiedemann er ikke kun struktureret, men også vedholdende og fleksibel, fortæller Brian Samuelsson.
- For andre, specielt i en it-organisation fuld af udviklere og andre specialister, kan arbejdet med dokumentation og governance forekomme mindre vigtigt, måske endda kedeligt. Men Camilla er meget vedholdende, jeg vil endda sige ærekær, når det gælder om at dokumentere vores systemer og i det hele taget byde ind, hvor hun ser et behov. Nogle gange møder hun modstand, men hun giver ikke op. Hun er rigtig god til at møde kolleger i øjenhøjde. Den kombination af faglighed og personlighed passer rigtig godt til jobbet.

Bag om Camillas karriere

Struktur og dokumentation har fra starten været fællesnævneren i Camilla Tiedemanns karriere. Efter endt uddannelse som bibliotekar startede hun i mediebranchen, først hos magasinet Helse. Her var hun webmaster og ansvarlig for udviklingen af magasinets hjemmeside. Derefter kom Camilla Tiedemann til DR, hvor hun var henholdsvis webmaster og metadatør. Efter tre år i mediebranchen fulgte godt syv år i energisektoren hos DONG Energy, i dag Ørsted. Her handlede det ikke om it-systemer, men noget større og langt mere håndgribeligt, nemlig boreplatforme.
- Som Document Controller var det mit ansvar, at dokumenter, især tekniske tegninger, altid var opdaterede. Det er ekstremt vigtigt i den verden, at alt er opdateret og korrekt ned til mindste detalje, så man ved, hvad man har med at gøre, når der skal foretages selv små ændringer. Sikkerhed er helt centralt, fordi der bare skal en gnist til på det forkerte sted eller tidspunkt, før det går galt. Derfor skal du også være meget hands on for at følge op på al dokumentation, og jeg besøgte regelmæssigt boreplatformen for at registrere de nyeste ændringer i tegningerne.

Camilla Tiedemanns indsats førte til, at hun efter knap tre år fik et nyt, mere udviklingspræget job i koncernen, nemlig at hjælpe med konstruktionen af en ny boreplatform.
- I stedet for at sidde med de enkelte dokumenter var denne opgave mere overordnet. Her handlede det om at designe de rette processer og krav til dokumentation for den nye platform. Det mest af designarbejdet foregik i Frankrig, så jeg delte min tid mellem Paris og Gentofte.

Næste station i karrieren kender Camilla Tiedemann af gode grunde ikke, men det skal stadig handle om struktur.
- Jeg kender min faglighed og mine kompetencer, men samtidig er jeg også glad for at opleve nyt. Lige nu er jeg imidlertid rigtig glad for jobbet hos PensionDanmark, der giver masser af afveksling.