Gå til sidens indhold

Nyt job: Jeg kommer med et blik for formidling

Nikolaj Lind Christensen fortæller om sit nye job som web- og kommunikationskonsulent i Arbejdsmiljø København.

Nikolaj Lind Christensen
Nikolaj Lind Christensen skal blandt andet være med til at udbrede kendskabet til Arbejdsmiljø Københavns enhed til anonym håndtering af seksuel chikane og sexisme. Foto Jakob Boserup

Tekst Sabrine Mønsted 

Navn: Nikolaj Lind Christensen
Stilling: Web- og kommunikationskonsulent i Arbejdsmiljø Københavns fra 12. april 2021 (barselsvikariat)
Uddannelse: Bibliotekar DB 1997 fra Danmarks Biblioteksskole Aalborg
Tidligere: Gentofte Bibliotek webmaster, Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne webmaster og musikbibliotekar
Alder: 48 år

Hvorfor søgte du stillingen i Arbejdsmiljø København i Københavns Kommune?
- Efter en omstrukturering i Lyngby Bibliotekerne blev jeg og tre kolleger opsagt, og efter en periode som fritstillet så jeg den her stilling, som var oplagt. De skal opgradere deres website til en løsning, som jeg har arbejdet meget med. Desuden synes jeg, at det er spændende at skulle arbejde fuld tid med kommunikation både ekstern og intern. Det har kun fyldt mindre i mine tidligere job.

Hvilke opgaver har du?
- Der er det tekniske arbejde med at flytte hjemmesiden til en ny platform og flytte andet indhold til intranetet. Og så står jeg midlertidigt for et nyhedsbrev om arbejdsmiljø henvendt til alt personale, både ledere og medarbejdere i Københavns Kommune og andre, der har interesse i arbejdsmiljø. Jeg laver også design og layout af publikationer og præsentationer, så grafiske opgaver er også en del af mit nye job. Kommunikation på LinkedIn ligger også hos mig, hvor jeg sparrer med to studentermedhjælpere, som jeg har ansvar for at fordele opgaver til. Min afdeling består også af en udviklingskonsulent og en nyansat analysekonsulent.

Hvilke af dine tidligere erfaringer og din uddannelse bruger du i jobbet?
- At formidle kompliceret stof på en tilgængelig måde. Der er en del fagsprog indenfor området, og jeg kommer med et blik på, hvordan det kan formidles.

Hvad er det mest udfordrende?
- Det har været at starte i en »coronatid«. Jeg har haft behov for sidemandsoplæring i systemerne, og det har heldigvis kunnet lade sig gøre i en vis udstrækning at mødes fysisk, og resten har vi taget på Teams. Men jeg har kun mødt få af de 70 ansatte, der er i afdelingen. Og det kan være svært at få overblik over opgaverne, når man starter på et nyt arbejde indenfor et nyt område og sidder bag skærmen hjemmefra. Det gør det sværere hurtigt at få svar på sine spørgsmål og få feedback.

Hvad er Arbejdsmiljø Københavns funktion i kommunen?
- Vi har tilbud og hotlines til alle medarbejdere i Københavns Kommune inden for fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Fra individuel fysioterapi og psykologhjælp til rådgivning af ledelse og hele arbejdspladsen. I Københavns Kommune har der for eksempel også været øget fokus på seksuel chikane, og der er blevet oprettet en enhed under Arbejdsmiljø København til anonym håndtering af seksuel chikane og sexisme. Det tilbud skal jeg også være med til at udbrede kendskabet til.

Hvad er det mest interessante ved dit nye job?
- Det er, at hovedfokus nu er kommunikation på fuld tid. Og at jeg lærer et helt nyt fagområde at kende. Og alle brænder for det, de laver, og har holdninger til stoffet, og hvordan det skal kommunikeres. De er drevet af, at det er vigtigt at få viden om arbejdsmiljø ud til medarbejderne og gøre vores tilbud synlige. Det er motiverende.