Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 6

Danmark har fået sit første brætspil om litteratur. Læs med, når Perspektiv interviewer ægteparret, der står bag. Du kan også få 8 gode råd til et job i det private, eller du kan blive klogere på, hvorfor de små forandringer på arbejdspladsen kan være de værste.
Forsiden af Perspektiv udgivelse nr. 6 2021

Åbn hele bladet som pdf.

 • Biblioteker skal skabe liv i bymidten

  Med 30 millioner kroner til medfinansiering af biblioteker i bymidten fordelt over 2023, 2024 og 2025 er bibliotekerne tænkt ind i regeringens plan om at løfte provinsen. Blandt andre initiativer er udflytning af en række uddannelser, grønnere og mere trygge togstationer og en styrkelse af lokal- og regional presse.

  Læs mere
 • Leder: Et forbund, der står for tryghed og trivsel

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 6/2021.

  Læs mere
 • Læs og spil - spil og læs

  Det første danske spil om litteratur lander snart på fem europaller i indkørslen hos Christina Eriksen og Ole Olesen-Bagneux, begge informationsspecialister uddannet fra Danmarks Biblioteksskole*. De har brugt halvandet år og deres opsparing på det litteraturspil, de gerne selv vil spille.

  Læs mere
 • Patenter er afgørende for WSA

  Med udgangspunkt i en hovedopgave om patenter og patentdatabaser har Bente Vennestrøm Olsen skabt sig en næsten 30-årig karriere i erhvervslivet baseret på kompetencer indenfor søgning, teknisk forståelse og samarbejde.

  Læs mere
 • Biblioteker kan gøre verden bedre

  Bibliotekerne kan blive stedet, hvor borgerne lærer om og handler ud fra FN’s Verdensmål. Det tankesæt er blevet til netværket DB2030, der er klar til at kompetenceudvikle medarbejderne og verdensmålscertificere bibliotekerne.

  Læs mere
 • Arbejdslivet efter corona

  Hvad har nedlukningen af samfundet på grund af en global pandemi gjort ved vores arbejdsliv og vores fagligheds position – måske for altid? Vi har spurgt en håndfuld med forskellige blikke på faget.

  Læs mere
 • Ny rapport samler forskning om læsning

  Bogpanelet har udgivet rapporten Pejlemærker i aktuel forskning om læsning, som skal bidrage til at kvalificere debatten om læsning og pege på nye områder, hvor der er behov for mere viden.

  Læs mere
 • Hvad sker der, når kaffeordningen bliver sløjfet?

  Organisationsforandringer, reorganiseringer og nye strategier. Der bliver talt meget om de store forandringer på arbejdspladsen, men ikke meget om de små. Og det er en fejl, for ændringer i kaffeordninger og i de daglige rutiner har større betydning, end man skulle tro, mener forfatter til bogen Mikroforandringer, Signe Bruskin.

  Læs mere