Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 5

Hvad betyder hjemmearbejdets intensiverede forbrug af data for klimaet? Det kan du blive klogere på i denne udgave af Perspektiv. Du kan også læse en arbejdsgivers råd til, hvordan du kommer til jobsamtale, eller du kan lade dig inspirere af første del af Perspektivs nye interviewserie med privatansatte.
Perspektivs forside, træ med tal i kronen

Åbn hele bladet som pdf.

 • Debatindlæg for faglig stolthed og retfærdighed

  »Faglig stolthed, respekt for kvalifikationer og retfærdighed« var de tre årsager til, at Anders Didriksen, formand for Privatgruppen, og Lena Kristin Berard Høyer, bestyrelsesmedlem i BØFA, skrev et debatindlæg til Politiken under overskriften: Løndumping på bibliotekerne.

  Læs mere
 • Leder: Tre gode råd til fremtiden – vær modig, kreativ og ’rank ryggen’

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 5/2021.

  Læs mere
 • Hjemmearbejdets (klima)bagside

  Det kan ses på energiregnskabet, at mange af os strøg ud på den digitale motorvej for at arbejde og gå i skole online, da verden lukkede ned. Vores internetkommunikation er (stadig) en skjult klimasynder, men der er masser af grønt håb, ifølge professor på DTU Leif Katsuo Oxenløwe og drifts- og marketingsdirektør i Microsoft Danmark Anne Marie Kindberg.

  Læs mere
 • Velkommen tilbage

  ”Hvor er det dog skønt at se så mange bøger igen. Det er så håbefuldt.” Glade biblioteksbrugere kunne den 21. april igen besøge deres fysiske bibliotek. Flere satte ord på deres begejstring, da Perspektiv fulgte Hillerød Bibliotekernes genåbning.

  Læs mere
 • Dine kompetencer er efterspurgte på et bredt arbejdsmarked

  Ny serie om karriere: Perspektiv vil i de kommende fem numre bringe interviews med fem profiler ansat i det private erhvervsliv. Interviewserien viser bredden i medlemmernes opgaver og kompetencer og kan inspirere til nye karriereveje og hjælpe dig med at sætte nye ord på din faglighed.

  Læs mere
 • Detektiv og kommunikator

  For videnvirksomheden Rambøll er det afgørende at have hurtig adgang til de rette data. Derfor har man oprettet et internt informationscenter, der servicerer organisationen med detektivarbejde og effektive strukturer. En god investering bygget på bibliotekariske kompetencer som informationssøgning og strukturering.

  Læs mere
 • Sådan kommer du til jobsamtale - ifølge en arbejdsgiver

  Jeg har mange gange haft lyst til at ringe til ansøgere med gode råd til jobsøgning, fordi jeg oplever, de spænder ben for sig selv, siger vicebibliotekschef på Stadsbiblioteket i Lyngby Signe Amalie Svenningsen.

  Læs mere
 • Langt fra Open Access til dansk forskning?

  Der er kun adgang til halvdelen af den danskproducerede forskning hos forlaget Elsevier, viser tal fra SDU. På trods af ny aftale, der skulle give open acces til al dansk forskning. Der er huller i aftalen, som vi er nødt til at tale højt om, siger kontorleder af Pure-kontoret på SDU, Anne Thorst Melbye.

  Læs mere