Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 4

I denne udgave af Perspektiv kan du læse om, hvor vigtigt det er, at børn møder bøger i daginstitutionen. Du kan også blive klogere på begrebet corona-boreout eller på en ny undersøgelse om bibliotekernes værdi for os som mennesker.

Åbn hele bladet som pdf.

 • Hvad betyder biblioteket for os?

  Ny undersøgelse skal give politikere, embedsmænd, medier og borgere et nyt sprog om bibliotekernes værdi for os som mennesker. Der er brug for at nuancere debatten, så brugstal ikke står alene, siger Christian Lauersen, biblioteks- og borgerservicechef i Roskilde Kommune og centralbibliotekschef for Roskilde Centralbibliotek, der sammen med Seismonaut står bag undersøgelsen.

  Læs mere
 • Leder: Gør dataninjaen synlig

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 1/2020.

  Læs mere
 • Uden bøger taber vi børn

  Sprog, bøger og læsning har så stor betydning for børns udvikling, at det er et svigt, hvis de ikke møder litteratur i daginstitutionen, mener professor i læring. Men realiteten er, at bøger ikke er en del af hverdagen i næsten halvdelen af landets institutioner.

  Læs mere
 • Brug pandemien til at finde ind i dig selv

  Hvis man finder ind til sine egentlige værdier ved at reflektere filosofisk, vil man højst sandsynligt opdage, at man ikke har brug for så meget. Man finder et sted i sig selv, som ikke stiller særlig mange krav. Man bliver sagtmodig, siger filosof Ole Fogh Kirkeby.

  Læs mere
 • Efter rådgivningssamtale: Det burde jeg have gjort for flere år siden

  Helene Olsen har fulgt forbundets opfordring til at booke en rådgivningssamtale med PFA. Den betød flere omvalg i hendes pensions- og forsikringsord-ning, så Helene Olsen nu får en større opsparing og mulighed for at investere grønt.

  Læs mere
 • Gentænk informationskompetencerne

  Undervisning i informationskompetencer er en del af ryggraden i forsknings- og uddannelsesbibliotekernes virke. Og når samfundet undergår en digital transformation, skal informationskompetencebegrebet også gentænkes.

  Læs mere
 • Forskningsprojekt kan afsløre litterær succes

  Nogle bøger bliver læst igen og igen på tværs af generationer. Forskere ved Aarhus Universitet undersøger ved hjælp af computere, hvad der gør en bog til en succes, og finder måske oversete værker.

  Læs mere
 • Ny bestyrelse i Statsgruppen

  Tirsdag den 2. marts holdt Statsgruppen generalforsamling. Der var brug for nye kræfter i bestyrelsen, og blandt andet takkede formand Lis Nielsen for en række gode år i bestyrelsen, som hun nu forlader.

  Læs mere