Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 2

Hvordan kommer fremtidens arbejdsliv til at se ud? Det kan du i dette nummer af Perspektiv blandt andet få en fremtidsforskers bud på. Du kan også blive klogere på konceptet digital humaniora, eller du kan læse om, hvordan man holder fast i det gode teamsamarbejde i krisetider.
Forside på Perspektiv 2 2021

Åbn hele bladet som pdf.

  • Unik aftale sikrer fri adgang til dansk forskning

    ”Gratis og øjeblikkelig adgang til dansk forskning” var et krav i licensforhandlingen med det store internationale forlag Elsevier. Og det lykkedes.

    Læs mere
  • Leder: OK21 – et kriseforlig med perspektiver

    Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 2/2021.

    Læs mere
  • Grib næste mulighed ... og næste

    Fremtidens arbejdsliv vil være mere varieret og sammensat, mere uforudsigeligt og usikkert, men med mulighed for at bruge mange flere sider af sig selv, mener fremtidsforsker Anne-Marie Dahl.

    Læs mere
  • Anders And-nørd og bibliotekar

    Bibliotekar og lærer Anders Christian Sivebæk brænder for Anders And og har gjort formidling af Andeby-universet til en del af sit levebrød med virksomheden Forand med 59 foredrag de sidste ti år.

    Læs mere
  • Madbloggen, der voksede

    Bibliotekar Gitte Hansens madblog Noget i ovnen er på otte år vokset til en af de mest besøgte madsites med næsten en million visninger om måneden. Hun bruger sine formidlings- evner og er blevet ekspert til søgemaskineoptimering.

    Læs mere
  • Netværk med andre specialister

    Nyvalgt bestyrelse på Privatgruppens generalforsamling vil have fokus på de privatansattes kompetencer, og hvordan de kommer ud over rampen til arbejdsgiverne. Og så skal endnu flere melde sig ind i Privatgruppen.

    Læs mere
  • Meningsdanner: Deltag i debatten

    Jeppe Guilford Manuel, meningsdanner og Principal R&D Data Privacy Specialist hos Novo Nordisk, mener, at forbundets medlemmer skal engagere sig i den offentlige debat.

    Læs mere
  • Biblioteket som genvej til digital humaniora

    Digitale metoder kan gøre store mængder data overskuelige og hjælpe forskerne med at stille skarpt på nye sammenhænge. Men inden for de humanistiske fag er der fortsat få studerende og forskere, der bruger digitale metoder. Det vil Københavns Universitetsbibliotek ændre og invitererede blandt andet til et datasprint i december 2020.

    Læs mere