Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 10

I årets sidste udgivelse af Perspektiv kan du læse om forbundets generalforsamling og nye politiske strategi og om vinderen af Døssingprisen 2021, der blev uddelt ved samme lejlighed. Du kan også blive klogere på vigtigheden af tidlig læselyst hos børn, når Perspektiv dykker ned i en ny rapport om netop dette emne og blandt andet taler med et bibliotek i Tårnby og folketingsmedlemmer Jacob Mark (SF) og Kim Valentin (V), eller du kan få råd til at blive en god digital leder.
Forside af Perspektiv nr. 10 2021

Åbn hele bladet som pdf.

 • Digital lærdom uden løftet pegefinger

  Vinder af Døssingprisen 2021 er medieforsker og formand for Medierådet for Børn og Unge, Stine Liv Johansen. Hun får prisen blandt andet for sin forskningsformidling, der taler til både børn og forældre uden løftet pegefinger.

  Læs mere
 • Leder: GF 2021 – vi forpligter os på fremtiden

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 10, 2021.

  Læs mere
 • Det skaber trivsel, når biblioteker og seniorer går sammen om verdensmålene

  Hvor går seniorerne hen, hvis de vil bidrage til en bæredygtig fremtid? Husker vi at tænke de 1,5 millioner danskere over 60 år ind i de grønne og bæredygtige tiltag - eller har vi for travlt med at kalde dem håbløse boomere? Bæredygtighedspsykolog Simon Elsborg Nygaard opfordrer seniorerne til at gå på biblioteket og deltage i projekt »Sammen om verdensmål«.

  Læs mere
 • Idéer vejes op mod sprog og læsning

  Alle vores tiltag skal bidrage til børns sprogudvikling og tidlig læselyst, så vi prioriterer benhårdt, siger børnebibliotekar Emil Forup Hoppe Blaabæk om Tårnby Hovedbibliotekets strategi for 0-6-årige.

  Læs mere
 • Kulturens potentialer for børn overses

  Hvis ikke udsatte børn tidligt støttes i deres sprog, kommunikation og læselyst, spænder det ben for dem resten af livet, viser rapport fra Socialt Udviklingscenter. Gruppeformand for SF Jacob Mark vil have bedre adgang til bøger i institutionerne, og viceborgmester i Gribskov Kim Valentin (V) ser et styrket folkebibliotek som en del af løsningen.

  Læs mere
 • Ny politisk strategi og debat om budget

  Generalforsamlingen lørdag den 30. oktober i Odense bød på debat om den politiske strategi, hvor flere efterlyste et større fokus på hvervning og forbundets fremtid.

  Læs mere
 • Generalforsamling 2021-voxpop

  Til forbundets generalforsamling interviewede Perspektiv nogle af medlemmerne om, hvorfor de var dukket op, og om de så nogle særlige udfordringer for forbundet.

  Læs mere
 • SoMe-voxpop

  To deltagere på Forbundet Kultur og Informations SoMe Manager-miniuddannelse fortæller om uddannelsen, og hvilke redskaber de har fået med sig.

  Læs mere