Gå til sidens indhold

2021

 • Perspektiv nr. 10

  I årets sidste udgivelse af Perspektiv kan du læse om forbundets generalforsamling og nye politiske strategi og om vinderen af Døssingprisen 2021, der blev uddelt ved samme lejlighed. Du kan også blive klogere på vigtigheden af tidlig læselyst hos børn, når Perspektiv dykker ned i en ny rapport om netop dette emne og blandt andet taler med et bibliotek i Tårnby og folketingsmedlemmer Jacob Mark (SF) og Kim Valentin (V), eller du kan få råd til at blive en god digital leder.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 9

  I dette nummer ser Perspektiv på balancen mellem at være neutral og aktivt at tage stilling til, hvilket verdenssyn man formidler. Du kan også læse om et it-konsulenthus, der sværger til bibliotekarer, blive klogere på, hvordan kulturen får plads i kommunalvalget, eller få råd til, hvordan du tager hånd om nyuddannede medarbejdere.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 8

  Perspektiv stiller skarpt på nyuddannede, der fortæller om den første tid i den "virkelige verden" og kommer med råd til dig, der lige er startet på studiet. Du kan også læse om vigtigheden af at kunne oversætte dine kompetencer, for de kan bruges i mange andre brancher, eller du kan læse, hvordan du (gen)finder arbejdsglæden i dig selv.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 7

  Hvor meget må algoritmerne bestemme? Forsker og dataetikekspert Gry Hasselbalch vil have etik og kritisk sans i centrum. Du kan også læse om to biblioteker, der har stor succes på sociale medier, få råd til at overkomme bureaukrati på arbejdspladsen eller bliver klogere på, hvordan information styrker forretningen.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 6

  Danmark har fået sit første brætspil om litteratur. Læs med, når Perspektiv interviewer ægteparret, der står bag. Du kan også få 8 gode råd til et job i det private, eller du kan blive klogere på, hvorfor de små forandringer på arbejdspladsen kan være de værste.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 5

  Hvad betyder hjemmearbejdets intensiverede forbrug af data for klimaet? Det kan du blive klogere på i denne udgave af Perspektiv. Du kan også læse en arbejdsgivers råd til, hvordan du kommer til jobsamtale, eller du kan lade dig inspirere af første del af Perspektivs nye interviewserie med privatansatte.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 4

  I denne udgave af Perspektiv kan du læse om, hvor vigtigt det er, at børn møder bøger i daginstitutionen. Du kan også blive klogere på begrebet corona-boreout eller på en ny undersøgelse om bibliotekernes værdi for os som mennesker.

  Læs mere
 • Perspektiv nr. 3

  Perspektiv undersøger, hvad sociale medier har gjort ved den offentlige debat. Du kan også blive klogere på, hvordan du bedst lærer fra dig, eller du kan læse om et svensk bibliotek for forbudte bøger.

  Læs mere