Gå til sidens indhold

Faglige meningsdannere gør en forskel

Hvis medlemmerne af Kultur og Information ikke selv er en stemme i debatten, er det andre, der definerer fortællingen om faget og fagets fremtid. Derfor brugte ti KI’ere en weekend i september på at debattere og skrive debatindlæg til dagspressen om deres syn på faget.

Fra venstre ses Katja Klyvert, Jeppe Guilford Manuel, Sigrid Helene Klitgaard Brix, Sebastina Bune, Johanne Pasgaard, Per Ginsborg, Lillie Marie Styrk Andersen, Thomas Sture Rasmussen og Bitten Johansen. Annette Brøchner Lindgaard deltog også, men er ikke med på billedet. Foto Perspektiv

Tekst Anette Lerche

Når en politiker påstår, at bibliotekerne er mennesketomme, selvom statistikken tydeligt viser noget andet. Eller når kritikken i dagspressen lyder, at bibliotekerne udlåner kageforme og fiskeudstyr og glemmer kernopgaven – bøgerne, så er der sikkert mange KI’ere, der gerne vil deltage i debatten.
Men der kan være langt fra tanke til handling, hvis man aldrig har prøvet at skrive et debatindlæg og sende det til en redaktion. Derfor har Forbundet Kultur og Information i samarbejde med tænketanken Cevea udbudt en uddannelse i meningsdannelse til medlemmerne. Ti medlemmer mødtes den første weekend i september og investerede deres tid og faglige engagement med det formål at skrive debatindlæg og træne i at blive en stemme i debatten.
Uddannelsen fortsætter til november, hvor holdet mødes igen for at debattere fag og skrive videre.

Forbundet Kultur og Information havde også i 2018 et hold meningsdannere. Læs mere her.