Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 9

Bør vi tale anderledes om kultur? Det mener direktør i Dansk Erhverv og direktør i rådgivningsbureauet Seismonaut, og i dette nummer af Perspektiv kan du læse deres bud på, hvordan vi får skabt en bedre forståelse af kulturens værdi for samfundet. Du kan også læse om Inga Nielsen, der arbejdede som fængselsbibliotekar i 19 år, eller du kan blive klogere på, hvordan du kan vende en afvisning til noget positivt, hvad enten den er professionel eller personlig.

Åbn hele bladet som pdf

 • 200 millioner kroners læselyst

  I Sverige er der på ti år sket en halvering af børn og unge, der læser i fritiden, viste en undersøgelse fra Statens Medieråd i foråret. Det fik politikerne til at øremærke 200 millioner svenske kroner til læselystprojekter. Formand for DIK, der organiserer bibliotekarer og kulturformidlere, Anna Troberg er glad, men understreger, at politikerne skal huske, at der også skal være penge til projekterne efter de fire år, som pengene rækker.

  Læs mere
 • Leer: Sexismedebatten er tilbage – nu må vi handle

  Formand Tine Segels leder i Perspektiv nr. 09/2020.

  Læs mere
 • Faglige meningsdannere gør en forskel

  Hvis medlemmerne af Kultur og Information ikke selv er en stemme i debatten, er det andre, der definerer fortællingen om faget og fagets fremtid. Derfor brugte ti KI’ere en weekend i september på at debattere og skrive debatindlæg til dagspressen om deres syn på faget.

  Læs mere
 • Kulturen har brug for et nyt sprog

  Hvordan får vi skabt en forståelse hos befolkning og politikere af kultur som noget fundamentalt for et samfund – noget, der siver ind alle steder – danner os, socialiserer os og motiverer os? Et bud er bedre dokumentation for kulturens værdi. Et andet er én samlet stemme.

  Læs mere
 • Coronakrisen og Danske Bank-sagen viser vigtigheden af Records Management

  Både Coronakrisen og Danske Banks fejl i sager om gældsinddrivelser viser, at Records Management stadig ikke tages alvorligt nok som forretningskritisk område.

  Læs mere
 • ”Du er bibliotekar, jeg er morder”

  Gennem 19 år var Inga Nielsen bibliotekar i Horsens Statsfængsel. Lånerne er dømt for narko-smugling, grov vold, drab og mord. Og bøgerne er en vej ud.

  Læs mere
 • Kære fagfæller: Jeg savner jer i den offentlige debat

  Hvis medlemmerne af Kultur og Information ikke selv er en stemme i debatten, er det andre, der definerer fortællingen om faget og fagets fremtid. Derfor brugte ti KI’ere en weekend i september på at debattere og skrive debatindlæg til dagspressen om deres syn på faget. Læs Katja Klyverts indlæg her.

  Læs mere
 • Udviklingsmidlerne forsvandt, da DEFF blev nedlagt

  Da DEFF (Danskernes Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek) blev nedlagt i 2019, forsvandt den udviklingspulje, der blev brugt til udvikling af eksempelvis digital dannelse på ungdomsuddannelserne. Det ærgrer Anne-Birgitte Rasmussen, der er medlem af Danske Gymnasiers digitaliseringsråd. Hun er til gengæld godt tilfreds med selve driften af ungdoms-uddannelsernes licensservice, som Det Kgl. Bibliotek har overtaget.

  Læs mere