Gå til sidens indhold

Nyt job: Her er stor faglig respekt

Michael Jensen fortæller om sit nye job i Dansk Standard.

Foto Gitte Sofie Hansen

Tekst Sabrine Mønsted

Navn: Michael Jensen
Stilling: Informationskonsulent i Dansk Standard, vikariat fra maj 2020 til april 2021
Uddannelse: Cand.scient.bibl., 2009
Tidligere: Ti år som bibliotekar i flere folkebiblioteker: Taastrup, Brøndby, København, Glostrup og gymnasiebibliotekar. Studentermedhjælper hos Infomedia.
Alder: 40 år

Hvorfor søgte du jobbet hos Dansk Standard efter mange år i folkebibliotekerne?
- Jeg var klar til et skifte. Jeg havde været igennem en voldsom hård periode i min seneste lange ansættelse i folkebiblioteket, hvor jeg blandt andet var meget uenig i den retning, folkebibliotekerne udvikler sig, og jeg havde samtidig en ledelse, der var dårlig til at have blik for medarbejdernes trivsel. Derfor har jeg været, i et forløb hos AS3, et bureau, der hjælper en videre i arbejdslivet. Her sad jeg sammen med en blandet gruppe, for eksempel en jord- og betonarbejder og en tidligere direktør i Falck. Det fik mig til at tænke i nye baner. Jeg så stillingen hos Dansk Standard hos Jobnet og søgte.

Hvordan var jobsøgningsprocessen under Corona?
- Det hele har trukket ud. Jeg blev kaldt til samtale, mens jeg stod på toppen af et bjerg i Sydspanien lige inden, Danmark lukkede ned. Jeg nåede at komme til den første samtale. Den anden samtale blev udskudt to gange, men endte med at blive et Skype for Business-møde. Jeg fik den sidste frisørtid i København dagen før, fik købt en lyseblå skjorte og lånte en computer med kamera, så jeg var klar til samtalen. Men jeg fik jobbet, der var god kemi, og jeg oplevede, at jeg havde noget fagligt at byde ind med.

Hvad er dine opgaver i Dansk Standard?
- Jeg vejleder folk på mail og telefon i brugen af standarder. Der er cirka 28.000 standarder i Danmark om alt fra, hvordan man producerer mundbind, ølflasker og køleanlæg og vedligeholder legepladser, til hvordan man sikrer et godt arbejdsmiljø. Standarderne er som udgangspunkt frivillige at følge, men hvis man følger dem, har man en sikkerhed for, at man overholder reglerne på området. Vi vejleder også i, hvad der for eksempel skal til for at kunne anvende CE- eller Svanemærket. Dansk Standard er en erhvervsdrevet fond, men indgår hvert år en mål- og resultatplan med Erhvervsministeriet, der udstikker rammer og mål for fondens bidrag til erhvervslivet og samfundet generelt.

Hvad er det bedste ved dit nye job?
- Det er stemningen. Ledelsen er meget lydhør og tager sig altid tid til at tale med én. Der er stor faglig respekt. Målsætningen er at være Danmarks bedste arbejdsplads for de 161 ansatte, og jeg oplever, at der er handling bag ordene. For eksempel har vi et relaxrum, hvor man kan tage en pause i løbet af dagen, og så er udsigten fantastisk. Vi ligger i Frihavnen med udsigt over vandet og til Flakfortet.

Hvad håber du, vikariatet fører til?
- Jeg har været i mange tidsbegrænsede stillinger, fordi det er det, der har været muligt. Men jeg håber, det her kan føre til en forlængelse. I hvert fald har det fået mig ind på en ny retning i mit fag, som, jeg synes, er spændende. Jeg bruger den samme faglighed, søgeteknikker og mindset, men på et andet område. Jeg savner dog lidt kulturdelen, men man kan ikke få det hele.